Lučkim projektima u PGŽ raspoređeno šest milijuna kuna

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na današnjem redovnom press kolegiju u sjedištu Primorsko-goranske županije resorna pročelnica Nada Milošević izvijestila je o raspodjeli šest milijuna kuna za projekte županijskih lučkih uprava.

Iznosom od četiri milijuna kuna sufinancirat će se prioritetni projekti ŽLU-a. To su – uklanjanje postojećeg objekta u luci Bakar, glavni i izvedbeni projekt sanacije rivice Podurinj i izgradnje vezova u luci Podbok-Bakar te projektna dokumentacija sanacije lukobrana Bakarac.

Potom, dogradnja trajektnog pristaništa Porozina, dogradnja luke Crikvenica, rekonstrukcija operativnog gata u luci Glavotok, projektna dokumentacija za rekonstrukciju luke Malinska, zadnja faza ribarske luke u Klenovici, dogradnja luke Ika, uređenje ormarića ribarskih kućica u luci Opatija te rekonstrukcija i sanacija obale u luci San Marino, Rab.

VIDEO DANA:

Prijedlog je da za preostalih dva milijuna kuna odluku donese Županijska skupština, rekla je pročelnica i pojasnila kako je riječ o projektu sanacije i produženja postojećeg pristana u luci Unije.

Luka Unije jedina je luka na otoku te je procijenjeno kako je za vrijeme izvođenja radova potrebno osigurati dodatne uvjete za odvijanje dvije državne linije, kazala je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari