PROVJERITE POVEZNICU

Lungomare u virtualnom svijetu: Predstavljena digitalna mapa opatijskog obalnog šetališta

Obalno šetalište Franje Josipa I. dobilo je poseban „dar“ za 111. rođendan – zaživjelo je u virtualnom svijetu. Interaktivna karta prenijela je slavnu prošlost opatijskog šetališta u digitalnu sadašnjicu i omogućila mu dodatnu prepoznatljivost u budućnosti.

Od Voloskog do Lovrana sada se može „prošetati“ putem poveznice www.lungomare-opatija.eu na stranicama Turističke zajednice grada Opatije i tako upoznati povijesne i kulturne znamenitosti hrvatske kolijevke turizma iz bilo kojeg kutka planete.

Djevojka s galebom, Villa Angiolina, Ljetna pozornica, Portić i brojne druge zanimljive lokacije predstavljene su tekstom, fotografijama i videom. Klik na svaku „točku interesa“ otvara zasebnu stranicu na kojoj se može pobliže upoznati njena priča i značaj za opatijski kraj te tako pripremiti za susret sa stoljetnim šetalištem „uživo“.

Lungomare je građeno u etapama. Prva dionica, od Voloskog do Opatije, izgrađena je 1889. godine, a u punoj dužini od 10 kilometara, današnje Šetalište Franje Josipa I. otvoreno je 1911. godine. Od tada je ova šetnica nezaobilazni dio svakog turističkog posjeta Opatiji, inspiracija za umjetnike i omiljeni motiv razglednica i fotografija, a ubuduće i tražena internetska destinacija.

VIDEO DANA:

Nastavak je to aktivnosti opatijske Turističke zajednice na promociji obalne šetnice koja je tijekom više od 11 desetljeća bila simbolom Opatije i jednim od najznačajnijih gradskih atrakcija. U ožujku prošle godine tiskana je originalna i jedinstvena mapa šetališta Lungomare koja je predstavila nov doživljaj povijesne promenade. Mapa je distribuirana po svim hotelima i turističkim punktovima te naišla na odličan odaziv posjetitelja.

– Omiljeno šetalište Opatijaca i njihovih gostiju sada je preseljeno i u virtualnu sferu i tako postalo dostupno za „šetnju“ uz pomoć računala, pametnih telefona i tableta. Sada svatko, u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg mjesta može potražiti više informacija o znamenitostima koje Opatija pruža. Naravno, virtualna šetnja ne može u potpunosti prenijeti taj osjećaj koračanja obalnim putem, iznad grota tisućama godina oblikovanih morskim valovima, ispod zelenih krošanja nošenih laganim povjetarcem i između arhitektonski impresivnih vila okruženih raskošnim vrtovima, ali može prenijeti srž Lungomara kao putovanja kroz opatijsku prošlost i sadašnjost, na kojem svaki korak otkriva novu i zanimljivu priču, kazala je direktorica TZ Opatije Suzi Petričić, dodavši kako je digitalna mapa obalnog šetališta novi iskorak u prezentaciji i promociji opatijske turističke ponude putem digitalnih kanala, koja je intenzivirana u proteklih nekoliko godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari