MANIFESTACIJA

U Kostreni će se održati Noć knjige

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje -Noć knjige, održavat će se četiri dana, od 22. do 25. travnja, s čak više od 1200 programa i akcija u 250 gradova i mjesta diljem Hrvatske među kojima je i Kostrena, a koji se nakon pandemijskih godina ponovno iz virtualnih prostora vraćaju u stvarni.

Noć knjige Narodna knjižnica Kostrena obilježit će s nekoliko zanimljih programa za djecu i odrasle. U petak, 22. travnja s početkom u 19 sati lokalni autor Boris Rošić predstavit će svoju knjigu AREA 051 u kojoj otkriva detalje grada Rijeke skrivene na javnim mjestima, a otkrit će nam i kakve planove ima za Kostrenu, a u ponedjeljak, 25. travnja u 19:30 sati glumac Pero Juričić predstavit će autorsku monodramu „Po istinitom događaju“ u produkciji „Max teatra“. 

Ulaz na oba programa je besplatan.

Namlađe korisnike kostrenske knjižnice 25. travnja očekuju dvije predstave i ekološka radionica. Učenicima prvih i drugih razreda OŠ Kostrena namijenjena je predstava „Veseli Balogov cirkus“, iz zbirke pjesama Zvonimira Baloga „100 najzanimanja”, koju je prema ideji glumca Pere Juričića pripremila Marina Kostelac. Radnja predstave događa se u cirkusu gdje dva klauna izvode svoj nastup s mađioničarskim trikovima. U jednom trenutku zaključe kako u suvremenom svijetu ispunjenom PC igricama nema mjesta za njihove ostarjele “klaunarije” pa odluče skinuti crvene nosove i potražiti novi posao, a u toj veseloj igri govore fantastične pjesme Zvonimira Baloga. Stihovi opisuju razna zanimanjima ljudi, uvlače djecu u svoj svijet igre i potiču ih da nauče nešto o ljudima i njihovim neobičnim ili vrlo običnim zanimanjima, s glavnom porukom predstave da je najveći dar za čovjeka baviti se onime što volimo jer takav RAD na kraju postaje DAR. U predstavi igraju Marina Kostelac i Jadran Grubišić u produkciji Max teatra iz Zagreba.

Istog dana glumci Zagrebačkog kazališta lutaka Marina Kostelac i Jadran Grubišić posjetit će Dječji vrtić Zlatna ribica gdje će predškolce podučiti osnovama lutkarstva uz izradu lutaka od reciklažnog otpadnog materijala i s djecom napraviti mali uvod u lutkarsku predstavu. Radionica je likovno-kazališnog karaktera s tematikom važnosti očuvanja mora i okoliša kao izvora inspiracije i imaginacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari