MA TKO IH MOŽE ZAUSTAVITI! Torpedo runnersi torpediraju se ovaj vikend na tri utrke

Riječka trkačka skupina Torpedo runners tijekom predstojećeg vikenda nastupit će na čak tri utrke

Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ Torpedo runnersi odlučili su podržati nastupom na 15. Riječkom polumaratonu koji starta u nedjelju 16. travnja u 9.30 sati na riječkom Korzu te kroz svojih 21.097 metara vodi trkače kroz sve ljepote grada na Rječini. Ukupno će nastupiti 34 Torpedo runnersa – 16 u disciplini polumaraton te 18 u disciplini štafeta (3x7km).

Članica ove skupine Vendi Kinkela prvi put će se put okušati u trail disciplini nastupom na 100 milja Istre koja 15. travnja starta u 24 sata, i to u kategoriji 42 km. 100 milja Istre najveća je hrvatska trail utrka. Prvi je put organizirana 2013. godine sa samo 237 sudionika, dok je danas broj narastao na više od 1.000 sudionika. Utrka je jedna od najvažnijih trail utrka u regiji, a od ove je godine označena i kao buduća članica Ultra trail world tura – skupa najvećih ultra trail utrka u svijetu.

Svoje međunarodne ambicije Torpedo runnersi ovaj će put dokazati nastupom na 31. Telekom Vivicita Spring Half Maratonu u Budimpešti. Grad na obalama Dunava ugostit će riječke trkače od 15. do 17. travnja u utrci koja prolazi najljepšim dijelovima ovoga grada. Glavni događaj je polumaraton, u sklopu kojeg će nastupiti 17 Torpedo runnersa.

Nastup na ove tri utrke samo je dio ovogodišnjih planova Torpedo runnersa koji obuhvaćaju još i Wings for life u Zadru 8. svibnja, Green Europe Marathon & Half Marathon u Trstu također 8. svibnja, Grawe noćni maraton u Zagrebu 27. kolovoza, Istrian wine run u Umagu 4. rujna, Volkswagen 21st Ljubljana marathon 30. listopada te Zagrebački noćni cener 5. studenog.

Torpedo runners

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015.
Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja.
Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 80 članova.
Treninzi Torpedo runnersa održavaju se četiri puta tjedno pod vodstvom trenera Damira Adžage prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku.
Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari