DOBRO DJELO

Mali Lošinj: OŠ Maria Martinolića dobila pametnu učionicu, opremljena je modernom tehnologijom

Učenici Osnovne škole Maria Martinolića Mali Lošinj odsada će za učenje moći koristiti Chromebookova prijenosna računala, pametnu ploču i ostale uređaje koji će im pomoći da svoje školske dane provedu još kreativnije

Naime, dobili su digitalnu učionicu.

Djelatnici tvrtke KING ICT odlučili su teambuilding obojati dodatnom notom – i učiniti dobro djelo. Zato su Kingovci i Kingovke, u sklopu društveno odgovorne aktivnosti na teambuildingu u Malom Lošinju, uz pomoć ravnateljice Olivele Franko te profesora informatike Zorana Lotine, modernom tehnologijom opremili informatičku učionicu ove škole.

Učionica je sada potpuno renovirana, „od poda do plafona“- doslovce – jer Kingovci i Kingovke čak su postavili nove podne obloge, a učenici su djelatnike KING ICT-a iznenadili i razveselili oslikanim zidom.

24 laptopa Lenovo 300E Chromebook, pametna ploča te novi stolovi i stolci – sve je to sada dio učionice, spremno za učenike ove osnovne škole!

„Izuzetno sam zadovoljna činjenicom kako je, pomalo već oronula učionica, zasjala novim sjajem koji će zasigurno biti poticajno okruženje za rad naših učenika, ljubitelja informatike. Ovo je jedan u nizu pothvata naše škole koji promiču digitalizaciju nastave i izuzetno je važan jer pruža uvjete koji su nam potrebni za razvijanje digitalnih kompetencija učenika bez kojih oni, u ovo novo, digitalno doba, ne bi bili opismenjeni i konkurentni sutra na tržištu rada.

Veliko hvala djelatnicima KING ICT-a, koji su svojim radom omogućili našim učenicima da iz improvizirane učionice u garderobnom prostoru dobiju drugu, neophodno potrebnu učionicu Informatike. Dobro je činiti dobro te vjerujem da je ovaj pothvat i njih ispunio zadovoljstvom te obogatio kao osobe kad vide ozarena dječja lica.“, poručila je Olivela Franko, ravnateljica OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj.

Iz KING ICT-a poručuju kako im je važno društveno odgovorno poslovati te da je posebno dobar osjećaj činiti dobro.

„Uvijek nas ovakve aktivnosti čine sretnima. Tvrtka je u mogućnosti, a naši zaposlenici, kojima smo iznimno zahvalni, su jako motivirani za činiti ovakva dobra djela. Nije nam prva, a neće biti niti zadnja društveno odgovorna aktivnost. No, zasigurno je jedna na koju smo posebno ponosi jer je važno ulagati u mlade i obrazovanje, a posebice u STEM područja obrazovanja. Da smo pogodili s ovom aktivnošću, mogli ste vidjeti na licima učenika, njihov osmijeh je od neprocjenjive vrijednosti“, poručio je Sendi Radić, član Uprave KING ICT-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari