Mario Zubčić u trećoj etapi odvozio 212 kilometara spojivši Knin i Starigrad

Treća etapa pod pokroviteljstvom ACI Marina, uspješno je savladana te je tako pređena trećina puta ovoga projekta

Krenulo se u ranu zoru iz Agroturizma Duvančić prema Kninu gdje je Mario startao s Kninske tvrđave na put prema Skradinu, Nacionalnom parku Krka, Šibeniku da bi se zaustavio u ACI Marini Vodice na ručku.

Poslije Vodica put ga je odveo u Pirovac gdje su ga dočekali direktor Turističke zajednice Igor Meić i zamjenik načelnika Općine Pirovac Ante Čubrić da bi 40-tak kilometara kasnije prošli kroz Zadar i posjetili nezaobilazne Morske Orgulje i Pozdrav suncu. Etapa je prelaskom starog Masleničkog mosta završila nešto prije 21 sat ulaskom u Starigrad. Danas se Mariju, u bicikliranju, pridružio i njegov prijatelj, a inače grafički dizajner na projektu Boris Krpan koji je odvezao stotinjak kilometara.

Mario Zubčić nakon 3.etape: „Kažu da se po jutru dan poznaje. Upravo tako je bilo i kod mene danas. Od dizanja u ranu zoru pa sve do kraja, možda je to zato što sam prvi došao na doručak. U potpunosti sam uživao, danas je sve bilo kako treba. Rekao bi da sam se uspio i odmoriti poprilično. Sutra opet promjena vremena, nadam se da će snijega na Zavižanu biti dovoljno da možemo napraviti pokoju dobru grudu ili čak snjegovića.“

Ulaskom u Starigrad, Mario je prešao 212 kilometara, proveo 7 i pol sati na biciklu uz prosječnu brzinu od 28,30 km na sat. Današnja visinska razlika bila je osjetno bolja te je iznosila 1566 metara od starta do cilja.

Etapa broj 4, 12. svibnja donosi nam popriličnu raznolikost. Uz podršku gradova Crikvenice i Rijeke povezuje se vrh Zavižan, odnosno Nacionalni park sjeverni Velebit i Park prirode Velebit s gradovima Crikvenicom i Rijekom, uz posjet ACI marini Opatija s Rapcem.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari