ZAMET: Vjetar srušio stablo, problemi i na širem riječkom području

Zamet (Foto: Facebook/D. Alilović/Problemi u prometu Rijeka i okolica)

Olujni vjetar od noćas izaziva probleme i na širem riječkom području

Jak, na mahove i olujni vjetar puše od nedjelje navečer, a na ulicama Rijeke i okolice mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su oštećeni i semafori a intervencijske službe i vatrogasci su na terenu.

Foto: Čitatelj

HAK poziva vozače na oprez (OVDJE). Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

Vjetrovito, u unutrašnjosti oblačno uz kišu, lokalno obilnu, a u gorju se ponegdje očekuje susnježica ili snijeg, prognoza je Držanog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinskim pljuskovima.

Vjetar na kopnu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, povremeno s olujnim udarima. Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a na jugu Dalmacije umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 5 do 10, a na istoku i Jadranu uglavnom od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Pogledajte VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari