S 22 GLASA!

Marko Boras Mandić novi je predsjednik Županijske skupštine PGŽ-a

Foto: Pixsell

Marko Boras Mandić iz Unije Kvarnera u četvrtak je većinom glasova izabran za predsjednika primorsko-goranske Županijske skupštine, dok je za potpredsjednika izabran Ivan Jakšić iz HDZ-a.

Za Borasa Mandića glasala su 22 vijećnika – petero vijećnika Akcije mladih i Unije Kvarnera, dvoje iz Mosta, 12 vijećnika HDZ-a i troje s liste Ive Rinčić. Protiv je bilo osam, a suzdržanih jedanaest vijećnika.

Za potpredsjednika Skupštine Ivana Jakšića glasala su također 22 vijećnika, suzdržanih je bilo 19, a nitko nije bio protiv tog prijedloga.

Boras Mandić je nakon izbora preuzeo predsjedanje sjednicom Skupštine, istaknuvši kako mu je pripala velika čast i odgovornost jer zna koliko je važno biti županijski vijećnik i boriti se za građane i ideje koje zastupa.

Želi punu suradnju s izvršnom vlasti

Podsjetio je da je u dva mandata bio i zamjenik župana te da je bio i u izvršnoj vlasti.

“Moji prethodnici su časno odradili posao, bez diskriminacije, i to će mi biti vodilja, da nema uvreda, govora mržnje, da se ne dijelimo ni po jednoj osnovi, da svatko zastupa stavove u koje vjeruje te da iskoristimo svaku sjednicu ne bismo li došli do ciljeva u ostvarenju svih programa”, poručio je Boras Mandić.

Naglasio je da želi punu suradnju s izvršnom vlasti te da se najavljuje na što skoriji sastanak kod župana Zlatka Komadine (SDP) kako bi krenuli svi planirani projekti.

“Nema lijevo i desno”

Ustvrdio je da nema lijevo i desno kad se konstituira Županijska skupština, već samo oni koji žele i koji ne žele raditi, a vjeruje da svi vijećnici žele raditi.

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine održana je 17. lipnja, kada je trebao biti izabran predsjednik Skupštine.

Koalicija SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, koja je na izborima osvojila najviše mandata, predložila je tada za predsjednika skupštine Lorisa Raka (SDP), ali on nije dobio potporu većine.

Nakon lokalnih izbora u novom sazivu Skupštine je 17 vijećnika koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, 12 vijećnika koalicije HDZ-HSLS, pet vijećnika koalicije Akcija mladih- Unija Kvarnera – Alternativa 101, troje vijećnika s liste Ive Rinčić, dvoje vijećnika iz koalicije Možemo – Nova ljevica – Zelena alternativa i dvoje vijećnika Mosta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari