TRADICIONALNI MIMOHOD

U subotu se u Rijeci mimohodom obilježava 26. obljetnica genocida u Srebrenici

Povodom 26. obljetnice genocida u Srebrenice, u Rijeci će se održati tradicionalni mimohod, kao i izložba i predstavljanje knjige.

Mimohod „Srebrenica svijetom hodi – 26 godina“ održat će se u subotu, 10. srpnja, s  početkom u 19,30 sati, od Mosta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, preko Korza, do Gata Karoline Riječke gdje će se u more položiti 26 bijelih ruža.

„Srebrenica svijetom hodi“, pod motom „Da se ne zaboravi“, održava se u gradovima diljem svijeta, oko datuma 11. srpnja, u sjećanje na 1995. godinu kada je počinjen genocid u Srebrenici u kojem su ubijene tisuće nedužnih Bošnjaka.

Osim mimohodom, 26. obljetnica genocida Srebrenice u Rijeci se obilježava i izložbom o srebreničkom genocidu pod nazivom „Srebrenica – Memento“, koja detaljnije prikazuje zbivanja tijekom ovog ratnog zločina. Izložba je postavljena u izlozima gradske uprave na Korzu te na Gatu Karoline Riječke.

Također, u Gradskoj vijećnici održat će se predstavljanje knjige „Radi Tebe“, na kojoj će prisustvovati i autor Jusuf Bajrektarević.

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine dr.sc. Mensur Ferhatović istaknuo je važnost obilježavanja ovog tragičnog događaja u svrhu kontinuiranog propitivanja još uvijek nepriznatog genocida od strane Republike Srbije te odavanja počasti brojnim žrtvama.

Organizator događanja je Udruga mladih Bošnjaka i prijatelja Rijeke i PGŽ-a, a suorganizator Koordinacija bošnjačkih asocijacija PGŽ-a

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari