Matko Škalamera negira psovanje “majke srpske”; kolege ga hvale ali ističu: ‘To je nespojivo sa službom GSS-a’

Foto: Pixsell

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka negira da je muškarcu psovao “majku srpsku”

Nakon otkrića da je za kazneno djelo prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti, priveden i ispitan poznati riječki spasioc i alpinist, 42-godišnji Matko Škalamera, inače, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, njegovi kolege blago su šokirani onime što su čuli.

“Govorim u svoje ime, ali se ograđujem od postupaka kolege Škalamere. Znam ga kroz godine zajedničkog rada, kvalitetan je alpinist, ali njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a”, kazao je dugogodišnji čelnik Hrvatske Gorske službe spašavanja Vinko Prizmić za Novi list.

Sličnog je mišljenja i Josip Granić, prvi čovjek Civilne zaštite koja je novim ustrojem pripala Ravnateljstvu civilne zaštite pri MUP-u.

“Službeno želim reći ispred Ravnateljstva civilne zaštite da ne podržavamo nasilje, mi smo isključivo humanitarna organizacija, a sve vezano za ovakve ispade, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, kao i sve vrste ovakvih i sličnih djela smatramo protuprirodnim u našoj organizaciji. Osobno sam dugo radio sa Škalamerom, bili smo u nizu spasilačkih akcija, surađivali na svim razinama i s te profesionalne strane imam samo riječi hvale za njega”, istaknuo je Granić.

Prema neslužbenim informacijama Novog lista, Škalamera negira da je Arsiću prijetio na nacionalnoj osnovi, za što ga se sumnjiči.

Sumnjiči ga se da je utorak oko 20 sati ispred zgrade u Viškovu tijekom verbalnog sukoba zbog parkiranja automobila, prijetio 70-godišnjaku i fizički ga napao, pritom ga vrijeđajući po nacionalnoj osnovi.

Osumnjičeni Škalamera negira da je oštećenom psovao “majku srpsku”, kako tvrde ozlijeđeni muškarac i jedna osoba iz njegove obitelji. Navodno ni drugi svjedoci, koji nisu obiteljski povezani s nijednom stranom, istražiteljima nisu naveli da su čuli sporno vrijeđanje po nacionalnoj osnovi, piše Novi list.

Policija je u ranijim priopćenjima navela da će Matko Škalamera, s obzirom da je riječ o državnom službeniku koji je s 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari