MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA: Danas na Korzu mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te zdravstvene edukacije

Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Međunarodni dan sestrinstva obilježit će se u ponedjeljak 13. svibnja mjerenjem krvnog tlaka i razine šećera u krvi na Jadranskom trgu od 9 do 12 sati i tribinom „Medicinske sestre – glas koji vodi“, koja će se održati u 12 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se svake godine 12. svibnja diljem svijeta na dan rođenja  Florence  Nightingale,  engleske  bolničarke  i   začetnice  modernog  sestrinstva. U organizaciji Medicinske škole u Rijeci, Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Thalassotherapije Opatija i Thalassotherapije Crikvenica i ove je godine u ponedjeljak 13. svibnja pripremljen zanimljiv program.

Na Jadranskom trgu od 9 do 12 sati organizirat će se zdravstvena edukacija građana i provođenje preventivnih aktivnosti učenika, studenata i medicinskih sestara koje uključuju mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Akciju će provoditi učenici koji se školuju za zanimanje medicinska sestra/tehničar u Medicinskoj  školi u  Rijeci i studenti sestrinstva  Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

U 12 sati u gradskoj vijećnici Grada Rijeke slijedi otvaranje tribine „Medicinske sestre – glas koji vodi“ izvođenjem pjesme Arsena Dedića „Kad bi svi ljudi na svijetu“ na hrvatskom znakovnom jeziku.

Nakon toga slijede predavanja s temama „Kakvo sestrinstvo nam treba?“, „Kako izgleda jedan dan buduće medicinske sestre i kako ja vidim sestrinstvo?“, „Izazovi sestrinske profesije danas“, „Nastavnik zdravstvene njege“, „Rad medicinske sestre u KBC-u“, „Uloga medicinske sestre u domu zdravlja i u koncesiji“, „Rad medicinskih sestara u Thalassotherapiji Opatija“, „Sestrinstvo u Specijalnoj bolnici Thalassotherapiji Crikvenica“, „Uloga medicinske sestre – zdravstvene voditeljice u jaslicama i dječjim vrtićima“. „Što studenti sestrinstva misle i kakav stav imaju o sestrinstvu?“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views