MEĐUNARODNI INVEST FORUM U OPATIJI: Prilika za promociju investicijskih potencijala Primorsko-goranske županije

Četvrti po redu Međunarodni Invest forum održat će se 30. listopada u Opatiji.

Primorsko-goranskoj županiji, Rijeci i Opatiji kao organizatorima Foruma partneri su vladina Agencija za investicije i konkurentnost, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka te Veleposlanstvo Republike Austrije.

Ove su godine u fokusu austrijski investitori koji su inače i najveći ulagači u Hrvatsku ali i Primorsko-goransku županiju, no očekuje se dolazak i drugih potencijalnih domaćih i stranih  investitora, predstavnika financijskog sektora kao i Vlade, kazao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Jedan od panelista biti će Neven Mimica, povjerenik EK za međunarodnu suradnju i razvoj, koji će govoriti o Investicijskom planu Europske unije, takozvanom Junkerovom planu, a bit će predstavljena i tri projekta iz PGŽ koji su predloženi za taj plan: projekt E-županije, LNG terminal te Znanstveno tehnologijski park Step 2, Sveučilišta u Rijeci.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel podsjetio je da je pred početkom realizacije projekt Kostabela, koji je predstavljen investitorima na 2. Invest forumu, dok će ove godine predstaviti veliki razvojni projekt nove turističko-rekreativne zone Preluk.

Prvi čovjek Opatije Ivo Dujmić naglasio je kako su austrijski ulagači u Opatiji prisutni s velikim investicijama u hotelskom sektoru. Upravo će grupacija austrijskih investitora graditi veliki projekt na Kuku koji je predstavljen na lanjskom Invest forumu.

Osnovna ideja organiziranja Foruma jest okupljanje na jednome mjestu domaćih i stranih tvrtki, predstavnika državne i lokalne vlasti, bankara, fondova, partnera, diplomatskih predstavnika u Hrvatskoj kako bi Primorsko-goranska županija predstavila i promovirala svoj investicijski potencijal.

Na ovogodišnjem Forumu bit će predstavljeno niz projekata, primjerice projekt natkrivanja Ljetne pozornice, projekt turističko rekreativne zone Preluk, potom projekt Mediteranskog edukacijskog centra Županijske komore Rijeka, projekti Lučke uprave Krk, mogućnosti ulaganja u Gorski Kotar, projekt Automotodroma Grobnik te projekt SeeMar privatnog poduzetnika GP Krk.

Za potrebe ovogodišnjeg Foruma u pripremi je novo izmijenjeno i dopunjeno izdanje Kataloga investicija u kojem se nalazi preko 70 projekata vrijednih više od 10 milijardi eura, te brošura projekta Autmotodroma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari