Mega fritaja od 30 jaja „zvijezda“ humanitarnog Gastro Cooking Showa

Idi na originalni članak
mega fritaja

Nakon jučerašnje „bune građana“ na Korzu, središnja riječka šetnica danas je ipak odzvanjala znatno drugačijim tonovima i raspoloženjem.

Oglas

U okviru već tradicionalne manifestacije Ri gastro – „Tjedan šparoga“ koja se od 7. do 14. travnja održava u brojnim restoranima i konobama u Rijeci i okolici, danas je na Korzu upriličen i tradicionalni humanitarni Gastro Cooking Show.

Pred znatiželjnim mnoštvom Riječana jela od šparoga pripravljali su kuhari restorana uključenih u akciju, ali i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije kojima se pripremajući mega fritaju od 30 jaja pridružio i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, uz asistenciju Jasne Delić iz Belgian Beer Café – Brasserie As.

Pomama za mega fritajom od 30 jaja

Spomenuta mega fritaja od 30 jaja bila je i „zvijezda“ cijelog kulinarskog showa, a oni koji su je kušali rekli su da je – izvrsna! Delikatese od svježe ubranih šparoga su prodavane po pristupačnim cijenama, po 10 kuna, a sav prihod namijenjen je Socijalnoj samoposluzi. Građani su usput mogli saznati i mnoge kulinarske „male tajne“ kako najbolje pripremiti šparoge, tu neprocjenjivo vrijednu deliciju dokazanih pozitivnih učinaka po zdravlje konzumenta.

U proljetno izdanje manifestacije Ri gastro – „Tjedan šparoga“ ove je godine uključeno 18 restorana, konoba i bistroa koji su dio svoje ponude posvetili jelima od šparoga. Manifestaciju Ri gastro priređuje Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkim ugostiteljima , i to četiri puta godišnje, tematski po sezonama.

Nakon „Tjedna šparoga“, u lipnju će uslijediti manifestacija „Srdela je IN“ i „Tjedan trešanja“, a sve informacije o „Tjednu šparoga“, kao i ponudu restorana koji sudjeluju u gastro manifestaciji, moguće je naći na službenim stranicama Turističke zajednice grada Rijeke. http://www.visitrijeka.hr

(Foto: Grad Rijeka)

Exit mobile version