TJEDAN ŠPAROGA: Poznat kompletan raspored događanja u riječkom gastro-tjednu kojim vladaju šparoge

Proljeće osim sunčanih i toplijih dana donosi nam na stolove i jednu od najomiljenijih namirnica našega podneblja – kraljicu šparogu!

Signal je to i Ri gastro danima da krenu sa svojim prvim ovogodišnjim izdanjem. U Bistrou Conca d’Oro, jednim od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata–partnera ove manifestacije, predstavljen je Tjedan šparoga koji će trajati od 5. do 12. travnja, a o prvim ovogodišnjim Ri gastro danima govorili su gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktorica Turističke zajednice Općine Viškovo Marina Jurić, chef Andrej Barbieri te koordinatorica projekta Ri gastro Tatjana Babić Tomić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo što je prvi ovogodišnji Ri gastro okupio čak 26 ugostitelja i nadu da će taj broj ostati i kroz ostala izdanja ove manifestacije te da će zajedno pokazati da riječka gastro scena itekako ima što za ponuditi.

Petar Škarpa prisjetio se početaka Ri gastra 2012. godine, od kada je narastao u bitnu gastronomsku manifestaciju koja osim promoviranja autohtone i mediteranske kuhinje obogaćuje turističku ponudu Rijeke, te se nada da će ona biti jedan od motiva dolaska novih i vraćanja starih gostiju te daljnjeg povećanja turističkog prometa našega grada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kao predstavnica novih partera Ri gastra, Turističke zajednice Općine Viškovo, direktorica Marina Jurić najavila je bogatu ponudu na temu omiljene šparoge u ugostiteljskim objektima ove općine, i pozvala je sve da produže i do gradova i općina Riječkog prstena kako bi isprobali neke od vrhunskih delicija. Jurić je također izrazila zadovoljstvo što Ri gastro djeluje i u cilju zacrtanom projektom PPS, kojim se domaće i inozemne goste privlači i u pred i posezoni.

Važnost ove manifestacije istaknuo je chef Andrej Barbieri, posebice u popularizaciji autohtonih namirnica koje su postale zanimljivije samim građanima i gostima, ali i povećanju kreativnosti pri njihovom spravljanju u ugostiteljskim objektima. Sama manifestacija uspjela je i u tome da ujedini tako velik broj ugostiteljskih objekata te napokon postavi Rijeku na gastro mapu Hrvatske, što svakako zaslužuje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanja Babić Tomić za kraj je predstavila programe koji nas očekuju u sljedećih tjedan dana.

Tjedan šparoga od 5. do 12. travnja ulazi na menije ugostitelja Rijeke i okolice, a osim kušanja najfinijih specijaliteta ponovno će se moći ponešto i naučiti. Za odrasle se spremaju dvije gastro radionice – u Stanciji Kovačići i Restoranu Ronjgi, a za one mlađe Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka ponovno organizira veselu istraživačku radionicu.

Gastro Cooking Show

Gastro Cooking Show u utorak 5. travnja od 10.30 sati izvodi kuhare iz njihovih kuhinja na zrak – na Korzo, gdje će nam prezentirati svoje kreacije na temu šparoga. Kuharskim profesionalcima će u kuhanju i posluživanju asistirati učenici Ugostiteljske škole Opatija te na taj način prezentirati svoju školu i zanimanje. Gastro Cooking Show uvijek je i prigoda za humanitarno djelovanje, jer su svi prihodi od prodaje zalogaja namijenjeni Socijalnoj samoposluzi.

Sudionici Tjedna šparoga

Nova Ri gastro godina krenut će jače nego ikada, s 26 ugostitelja-partnera. U Tjednu šparoga sudjeluju: Konoba Na kantunu, Restoran Molo longo, Konoba Tarsa, Konoba Blato, Bistro Placa 51, Konoba Feral, Stancija Kovačići, Bistro A modo mio, Konoba Borik, Ristorante Spagho, Restoran konoba Municipium, À la carte Restaurant Kamov, Belgian Beer Café – Brasserie As, Restoran Porto Grillo, Restoran Aerosteak, Restoran Botel Marina, Restoran Morčić, Restaurant Nono Frane, Restoran Ronjgi, Restoran Mladenka, Restoran hotela Continental, Bistro Conca d’oro, Konoba Nebuloza, Bar Bar, Bistro Mornar i Bistro La Rose.

Odaberite svoje omiljeno mjesto (ili njih više) gdje ćete uživati u šparogama i – u slast!

[highlight] Meniji ugostitelja koji sudjeluju u Ri gastro – Tjednu šparoga dostupni su na stranici rigastro.visitRijeka.hr. [/highlight]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari