UPOZORENJE!

METEOALARM: Danas na Kvarneru vrlo jaka, mjestimice i olujna bura

Najjači udari vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h)

Crveni meteoalarm danas vrijedi za područje Kvarnera.Udari bure na Kvarneru pritom mogu dostizati i 140 km/h!

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.”, upozorava Meteoalarm mreže Eumetnet.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća.

“Savjetujemo izbjegavanje putovanja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.”, dodaje se ovome upozorenju.

Inače, jaka hladna fronta u drugom dijelu noći već je zahvatila Sloveniju, a jutros se postupno širi kontinentalnom Hrvatskom.

Na matuljskom području došlo je do razvoja naoblake, stoga je do 9 sati palo značajnijih 21 mm kiše! Kiša pada i na riječkom području, mjestimice jaka.

U Sloveniji se snježna granica mjestimice spustila do nizina, a mnoge predjele prekrio je proljetni snijeg. Temperature zraka prave su zimske te se u kontinentalnom dijelu kreću između -2 i 4 °C.

Hladna fronta zahvatila je i sjever Hrvatske, a jutros snijeg pada čak i samom Zagrebu gdje se temperature zraka kreću između 2 °C na periferiji grada i 3 °C u centru. Na Sljemenu je temperatura zraka -2 °C i prava snježna idila, javlja Istramet.

U nastavku prijepodneva hladna fronta širit će se prema Gorskom kotaru i Istri, a glavna vijest osim snijega u gorju bit će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim i orkanskim udarima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari