PRESSICA STOŽERA

Mićović: ”Cilj je do kraja lipnja procijepiti 60 posto stanovnika u našoj županiji!”

Epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji sve je povoljnija što potvrđuju i današnje brojke, rečeno je na sjednici Stožera civilne zaštite PGŽ.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je da se nastavlja silazni trend i novooboljelih i hospitaliziranih. „Danas imamo 38 novih slučajeva i trostruko veći broj ozdravljenih osoba, ukupno 111, tako da je  broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ opet značajno pao i trenutno imamo 801 aktivni slučaj koronavirusa“, rekao je Mićović. Dodao je da se i dalje dnevno testira više stotina osoba, konkretno jučer 583, a udio Covid pozitivnih  iznosi 6,5 posto. Sve je povoljnija situacija i u KBC-u Rijeka gdje se na liječenju nalaze 52 pacijenta od kojih je četvero na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u nažalost preminula jedna osoba od COVID-19 bolesti iz Vukovarsko-srijemske županije.

I dalje se nastavlja organizirano masovno cijepljenje građana, a Mićović apelira da se dođe 10 minuta prije dogovorenog termina kako bi se izbjegle gužve. „Do sada je prvom dozom cijepljeno 84714 građana, a plan je do kraja lipnja procijepiti 120.000 osoba u PGŽ čime bi dostigli cilj da u turističku sezonu uđemo sa 60 posto procijepljenog stanovništva“, naglasio je  Mićović.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin istaknula je zadovoljstvo povoljnom epidemiološkom situacijom i u školama gdje je prošli tjedan evidentirano 38 Covid pozitivnih učenika. Iz toga razloga donijeta je odluka da se sljedeći tjedan u školske klupe vrate i svi učenici srednjih škola.

„Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla je preporuka da maturanti zadnja dva nastavna dana u školskoj godini, 24. i 25. svibnja odrade online što smo mi kao osnivači prihvatili. Pred njima je i državna matura i ja im ovom prilikom želim puno uspjeha. Nadam se da ćemo u rujnu, novu školsku godinu započeti bez epidemioloških mjera“, poručila je Stilin. Zahvalila se učenicima i roditeljima na strpljenju i razumijevanju, a kako je rekla, sve mjere bile su isključivo usmjerene očuvanju zdravlja učenika i nastavnika. Izrazila je i zadovoljstvo jako dobrim odazivom nastavnika i odgajatelja na cijepljenje kojim je do sada obuhvaćeno 2800 zaposlenika u školama i dječjim vrtićima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari