BORBA S KORONAVIRUSOM

Mićović: PGŽ je druga županija u Hrvatskoj po broju cijepljenih; Cilj je procijepiti 60-65% odraslih stanovnika

Foto: Riportal - M.L.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović izvijestio je kako je danas PGŽ svega pet novooboljelih

Udio broja pozitivnih unutar broja testiranih je u stalnom padu – u tjednu od 28. lipnja do 4. srpnja iznosio je 3.5%, a u tjednu 19. do 25. srpnja 0.68%.

Rezultat je to pravovremene reakcije u srpnju, nadodao je.

Prvenstveno je povećan broj testiranja, koji uvijek premašuje tisuću dnevno, kao i subjekata koji testiranja provode.

„Širokom preventivnom javnozdravstvenom akcijom pronalaženja novozaraženih ljudi i mjesta širenja zaraze obuhvaćena je cjelokupna populacija, ne samo određeni segment, što pokazuje realnu sliku transmisije, ali i mjere koje je zajednica poduzela“, objasnio je ravnatelj.

Dodao je kako je cilj Primorsko-goranske županije procijepiti 60-65% odraslih stanovnika, te da smo trenutno, iza Zagreba, druga županija u Hrvatskoj po broju cijepljenih.

„Ovo je sredina koja iz sve snage želi izaći iz epidemiološke krize i pozivam još jedanput na zajedništvo svih dionika unutar sustava, prije svega građane na cijepljenje“, poručio je i dodao kako se trenutno u dvorani Zamet, kao i na ostalim lokacijama u Županiji, cijepljenje odvija po principu otvorenih vrata.

Ravnatelj je još jednom izrazio zahvalnost građanima na visokoj svijesti u trenutnoj situaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari