ODLIČNO

PGŽ namijenila milijun kuna za razvoj poljoprivrednog gospodarstva; Natječaj kreće danas!

Javni natječaj bit će objavljen danas, 26. srpnja na mrežnim stranicama PGŽ-a

Na redovnom susretu s novinarima, župan Zlatko Komadina najavio je ovotjednu sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak, 29. srpnja 2021. godine u hotelu Royal u Opatiji.

Ujedno, predstavio je rezultate Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora poduzetnicima u kulturi u 2021. godini. Natječajem se podupire devet projekata u izdavaštvu s iznosom od 100 tisuća kuna.

Za razvoj poljoprivrednog gospodarstva namijenjeno je milijun kuna, a javni natječaj bit će objavljen danas, 26. srpnja na mrežnim stranicama PGŽ-a. Natječaj je otvoren 45 dana, a potpore se kreću u iznosima od 10 do 40 tisuća kuna.

Župan je izrazio zadovoljstvo što se Primorsko-goranska županija nalazi u zelenoj zoni, te dodao kako odluke Županijskog stožera nastoje postići balans između socijalne uključivosti, zdravlja i gospodarstva.

Pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade, Dragica Marač, istaknula je kako je Primorsko-goranska županija produžila zakup nekretnine u Lokvama s Udrugom za pomoć ovisnicimaVida“. Riječ o stanu veličine 125 kvadrata koji je namijenjen za smještaj rehabilitiranih ovisnika. Ovaj pilot projekt, prvi takav u Hrvatskoj, omogućio je integraciju korisnika u matičnu sredinu što je rezultiralo dobrom suradnjom i zapošljavanjem. Nastavno na uspješne rezultate proteklih pet godina, ugovor o najmu produžen je do rujna 2026. godine.

Županija je ujedno izdvojila 200 tisuća kuna za zanavljanje opreme u domovima za starije osobe. Deset ležajeva posebno namijenjenih za nepokretne osobe nabavit će Dom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk, te deset Dom za starije osobe Volosko.

„Ulaganje u opremu nastojanje je Primorsko-goranske županije da kvaliteta pružanja socijalne usluge bude na europskom nivou, te da se konstantno razvija“, istaknula je pročelnica Marač.

Dodala je kako je Dom Kantrida nedavno ugostio radnu skupinu za socijalnu politiku pri Hrvatskoj zajednici županiji u sklopu obilježavanja deset godina od uvođenja rada po modelu upravljanja kvalitetom E-qalin.

Riječ je o modelu koji je usmjeren na podizanje kvalitete njege korisnika, a time i njihovog zadovoljstva, kao i na zadovoljstvo samih djelatnika. Dom za starije Kantrida, istaknula je pročelnica, posjeduje tri certifikata, te je nastavna baza Medicinskog, Filozofskog, te Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Ocijenivši kako time spada u sam vrh Europe i može poslužiti kao model i primjer dobre prakse.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari