ODLIČNE VIJESTI

Mićović: Sredinom sljedećeg tjedna imat ćemo procijepljeno 100.000 građana PGŽ

Foto: Mateo Levak/Riportal

Pozdravljamo odluku o popuštanju mjera te vjerujemo da će sve bolja epidemiološka situacija  dovesti i do njihovog daljnjeg ukidanja što je nama u PGŽ zbog nadolazeće turističke sezone izuzetno važno, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac.

Da imamo razloga za optimizam potvrdio je i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović koji je naglasio da su trendovi umirujući, sve je manje novozareženih, a sve više cijepljenih.

“Slijedeći tjedan preći ćemo brojku od 100.000 cijepljenih građana naše Županije prvom dozom i do kraja lipnja vjerujem doseći cilj od preko 60 posto cijepljene populacije. Brojke su danas opet dobre i nadam se da će tako i ostati. Imamo 21 novooboljelu osobu od testiranih 502, što je udio od 4,2 posto.

Ozdravilo je 46 osoba pa je broj aktivnih slučajeva pao ispod 500 i iznosi 496, naglasio je Mićović, te dodao kako ovi podaci govore o niskoj transmisiji virusa među stanovnicima naše Županije. Što se tiče turističkih djelatnika do sada je procijepljeno oko 30%, a do kraja lipnja očekuje se znatno viši prosjek procijepljenih. Uz turističke djelatnike jedna od prioritetnih skupina su i pomorci čiji je odaziv cijepljenju jako dobar“, zaključio je Mićović.

U KBC Rijeka 36 je pacijenata koji se liječe od bolesti COVID 19, od kojih je 5 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana jedan je pacijent, nažalost preminuo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari