UREĐENJE OBALNOG POJASA

Ministar Butković iskazao podršku projektu uređenja luke Žurkovo

Za mještane koji žive uz more i kojima je ono način života kao što je to slučaj s Kostrenom, uređenje obalnog pojasa i komunalni vezovi za plovila svakako su pri vrhu prioriteta budućeg razvoja Kostrene, za što je veliko razumijevanje i punu podršku iskazao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je jučer posjetio Općinu Kostrena.

Ministra su primili općinski načelnik Dražen Vranić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Općine Kostrena Darko Tonković i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dario Modrić koji su mu predstavili projekt koji bi se realizirao u luci otvorenoj za javni promet u Žurkovu.

VIDEO DANA:

Nakon su što riješeni imovinsko-pravni odnosi na dijelu parkirališta i prilazne ceste koja je proširena, stvoreni su preduvjeti i za realizaciju dijela na pomorskom dobru. Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena u suradnji s Općinom Kostrena izradila je idejno rješenje koje potpisuje tvrtka Marecon d.o.o. iz Rijeke kao podlogu za izradu prostorno-planske i građevinske dokumentacije.

Ministar Butković istaknuo je kako će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pomoći u pripremi i realizaciji projekta kao i u pronalaženju mogućnosti njegovog financiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari