MODA I GLAZBA PROŠLOG STOLJEĆA

Vratila se RetrOpatija! Tulum se nastavlja u petak navečer, u subotu spektakularno finale uz „disko” pod zvijezdama na Ljetnoj pozornici

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Spektakularno finale opatijski „party stoljeća“ imat će u subotu, kada će se glavna ulica zatvoriti za promet i otvoriti za glazbu, ples i dobru zabavu. Moda i muzika prošlog stoljeća osvojit će svaki kutak grada, s velikom završnicom na Ljetnoj pozornici u „diskoteci“ pod otvorenim nebom

Raspjevano, rasplesano i razdragano Opatija je u četvrtak navečer krenula na put kroz vrijeme, zaustavivši se u najatraktivnijim dekadama prošlog stoljeća. Nostalgične osamdesete i njihov stadionski rock, lude sedamdesete i otkačeni disco, šarene šezdesete u kojima se rockabilly pomiješao sa nezaboravnim šlagerima, pa tako sve do „swingerskih“ dvadesetih – glazba i moda, ljubav i sloboda bile su glavni „lajtmotiv“ na otvorenju ovogodišnje manifestacije RetrOpatija.

Prva večer programa bila je tek uvertira

Prva večer programa bila je tek uvertira, priprema za još uzbudljivija događanja u petak navečer i spektakularno finale u subotu.

Brojne posjetitelje Opatija je dočekala u „posebnom izdanju“, jer čitav grad ukrašen je u duhu „dobrih starih vremena“, a tome su pridonijeli i opatijski ugostitelji, trgovci, obrtnici i hotelijeri koji su svoju ponudu i uređenje prilagodili stilovima prošlog stoljeća.

Središte zbivanja u četvrtak su bili Slatina i park ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, gdje se uz glazbu po izboru DJ Doga te, kasnije, u izbedbi Vinyl Banda pratilo očima, ušima i „mrdanjem“ tijela, ali i nazdravljanjem koktelima iz sjajne ugostiteljske ponude. Šetnica na Slatini pretvorena je u plesnjak s muzikom uživo uz sajam antikviteta i Retro Art. Techno Vikings i DJ Super Saiyan napravili su sjajnu atmosferu, koju je plesna skupina Flame podigla do usijanja.

Tulum se nastavlja danas

I danas, u petak, 24. lipnja, tulumarit će se na istim „pozicijama“, samo uz nešto drugačiju glazbenu podlogu, jer na Slatini sviraju Dellboysi i DJ Super Saiyan, a pred Šporerom Marko Tolja s bendom te DJ Tommy, a sve uz plesne nastupe Flame, Porto Ri i Rebel School koje će za posjetitelje pripremiti rockabilly radionicu. Dodatak putovanju kroz glazbene dekade bit će i projekcija filma „Elvis“ na Ljetnoj pozornici, kao i nastupi Folklornog ansambla Zora i Duška Jeličića Duleta s Bonacom na gradskoj tržnici.

Tijekom sva tri dana trajanja RetrOpatije, programi će se odvijati i u brojnim ugostiteljskim objektima, kao i terasama hotela, restorana i kavana.

Spektakularno finale u subotu

Spektakularno finale opatijski „party stoljeća“ imat će u subotu, kada će se glavna ulica zatvoriti za automobile i otvoriti za glazbu, ples i dobru zabavu.

Promet će biti zatvoren Ulicom maršala Tita od križanja s Radničkom ulicom i Ulicom Viktora Cara Emina do Slatine, od 17 sati u subotu do 5 sati u nedjelju ujutro.

Središtem Opatije zavladat će muzika i moda, ulični zabavljači Martiniss žonglerea, originalni trkaći motocikli s nekad slavne utrke na Preluku, vespe i oldtimeri, opatijski vatrogasci koji će se predstaviti poligonom za djecu, ali i ugostitelji i obrtnici, frizeri, šminkeri i barberi koji će svoje djelatnosti izvesti izvan zatvorenih prostora i prezentirati u stilu neke od važnijih glazbenih dekada 20. stoljeća.

Program će početi od 18 sati, kada će na tržnici atmosferu zagrijati DJ Rabbit i rockabilly radionica. Istovremeno, glazba će osvojiti svaki kutak grada – ispred hotela Paris velike hitove prošlog stoljeća puštat će DJ Patak, na bini nasuprot hotela Milenij DJ Dog, a pred Šporerom DJ Alex Ivanov. Sve ove pozornice povezat će e promenadni nastup Puhačkog orkestra Lovran koji će u retro-izdanju u 18 sati krenuti od tržnice prema Slatini.

Vrhunac disco-party na Ljetnoj pozornici

Živa glazba krenut će sa Slatine u 19 sati, kada nastupa Pachamamma Street Connection Band, dok će nešto ranije, od 18.45 sati pozornicu nasuprot Milenija zauzeti Dječja plesna skupina Lorena, a ispred Kraša svoje plesno umijeće predstavit će dječje plesne skupine Zvjezdice iz Veprinca i Porto Ri iz Rijeke.

Od 20 sati na tržnici će zasvirati Bourbon Hunters Band, u 20.30 sati na terasi hotela Imperial nastupit će Febra bend, a Cubismo, naš najuspješniji sastav u povijesti Porina, ugrijat će atmosferu do usijanja na terasi hotela Kvarner. Uvertiru u glazbenu završnicu, od 21 sat, dat će (Ne)Normalni Band ispred hotela Paris, Lorean Dey pred Šporerom te Dino Dvornik Tribute Band koji će hitove neprežaljenog hrvatskog „kralja funk glazbe“ izvesti na bini nasuprot hotela Milenij.

Tradicionalno finale čitavog programa RetrOpatije bit će ludi i nezaboravni, najveći Disco Party by DJ Luca Montecchi & MC Šajeta na Ljetnoj pozornici. Pod zvijezdama otvorenog neba na hitove disco glazbe plesat će se od 23 sata pa do 3 sata u nedjelju ujutro, kada i službeno završava najveća, najluđa i najzabavnija ljetna manifestacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari