NAJVEĆE STUDENTSKO DOGAĐANJE

Na Student Day Festival stižu Šajeta, Psihomodo Pop, Edo Maajka i mnogi drugi!

Najveće studentsko događanje u regiji donosi šest dana punih glazbe, sporta, edukacije i zabave, ali i zagrijavanje uz kino i roštiljadu već od kraja svibnja.

Student Day Festival vraća se u svoj poznati, proljetni termin. Pred završetak semestra, kao predah od predavanja i ispita, od 6. do 11. lipnja održat će se bogat kulturni, zabavni,  edukativni, humanitarni, znanstveni, sportski i glazbeni program. Centralno mjesto događanja za ovo studentsko događanje, najveće u regiji, drugu godinu zaredom bit će sveučilišni Kampus na Trsatu.

Koncertni program odvijat će se od 9. do 11. lipnja i ugostiti poznata imena pop, rock i urbane glazbe iz Hrvatske i regije. Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će Jura Stublić, Psihomodo Pop, Edo Maajka, Brkovi, Grše, Denis & Denis, Šajeta, M. O. R. T. i brojni drugi glazbenici.

Posebnost festivala jest i činjenica da je ulaz na sve aktivnosti slobodan, uz izuzetak humanitarnih događanja.

ZAGRIJAVANJE VEĆ DANAS

Zagrijavanje za 12. izdanje SDF-a počinje danas, 31. svibnja, u suradnji s Art kinom te uz projekciju kultnog filma „Let iznad zmajeva gnijezda“ u kojem su borilačke vještine odmjerili Bruce Lee i Chuck Norris te opušteno druženje na otvorenom prostoru između Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka. Uvertira u glavni program je Roštiljada u subotu, 4. lipnja, koja će započeti planinarenjem šumskom rutom od Konta do Kampusa gdje sve planinare, ali i druge zainteresirane studente dočekati roštilj, društvene igre, edukativne radionice te sportske aktivnosti.

KLJUČEVI GRADA

Studenti službeno ključeve Grada Rijeke preuzimaju s početkom narednog tjedna, odnosno 6. lipnja. Prvi dio programa, koji će se održavati svakodnevno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, nazvan je Culture Week i nudi studentima priliku da se uključe u bogat kulturni i sportski život grada i Sveučilišta u Rijeci. Moći će se upoznati s aktualnostima iz studentskog života kroz predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata, kao i steći korisna, dodatna znanja. Od samog starta cilj Student Day Festivala bio je pružiti zaokruženi doživljaj studentima, na kojem mogu zadovoljiti sve svoje društvene potrebe, a svake godine, u ostvarenju tog cilja, program se podiže na višu razinu.

KONCERTNI PROGRAM

Od četvrtka do subote, večernji sati rezervirani su za koncertni program, koji će i ove godine ugostiti kompleks nekadašnjeg Tenka, iznad studentskih paviljona na Kampusu. Tisuće posjetitelja – studenata, ali i svih onih koji se osjećaju slobodno, slobodoumno i spremno na odličnu glazbu i vrhunski provod – zabavit će se uz nastupe novih izvođača urbane kao i dobro znana imena rock i popularne glazbe. Ovogodišnji program poseban je jer je „složen“ u suradnji s posjetiteljima SDF-a, putem ankete u kojoj se nekoliko stotina ljudi izjasnilo o svojim „glazbenim željama“. Stoga među glazbenicima treba očekivati niz favorita publike, ali i pokoje posebno iznenađenje.

Student Day Festival ima dugu i veselu povijest. Prvi puta održan je 2010. godine, nakon čega iz godine u godinu raste kvalitetom i opsegom aktivnosti, kao i brojem posjetitelja.

Svi detalji o programu i događanjima u sklopu SDF-a objavljuju se na službenim Facebook i Instagram stranicama te webu sdf.uniri.hr. Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Karlovačka pivovara i Arriva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views