Ministarstvo zdravlja nabavilo osam respiratora za Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka vrijedne 1.350.000,00 kuna

Ministar zdravlja, Siniša Varga posjetio je Klinički bolnički centar na Sušaku gdje je nazočio primopredaji novih respiratora u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje. U pratnji zamjenika gradonačelnika Marka Filipovića i sanacijskog upravitelja KBC Rijeka prof.dr.sc. Davora Štimca, ministar Varga je obišao lokaciju na kojoj se ruše nekadašnji vojni i stari bolnički objekti, na kojoj će se graditi nova Klinika za Pedijatriju i Ginekologiju.

Posjet KBC Susak (3)

Ministarstvo zdravlja financiralo je nabavku 8 respiratora za Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka s ukupnim iznosom od 1.350.000,00 kuna. Klinika za anesteziologiju i intenzivno liječenje dobila je četiri respiratora, Jedinica intenzivnog liječenja Klinike za neurologiju dobila je dva respiratora, dok su prestala dva respiratora namijenjena Odjelu intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju na Kantridi.

Radi se o respiratorima tvrtke Drager Medical model „Evita infinity V500“ najnovije generacije. Kako je pojasnio v.d. Predstojnika Klinike dr. Alen Protić, riječ je o najsuvremenijim respiratorima koji su neizostavni element u liječenju intenzivnih bolesnika.

Četiri respiratora na Klinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje zamijenit će starije i dotrajale respiratore, a isto vrijedi i za dva respiratora koja su osigurana za Kliniku za neurologiju. Dva respiratora predviđena za Odjel intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju, namijenjeni su mehaničkoj ventilaciji novorođenčadi, djece i odraslih osoba.

Navedeni respiratori značajno će unaprijediti liječenje, jer nude visoku kvalitetu liječenja bolesnika, s obzirom na to da je riječ o najnovijim tehnologijama, a ujedno će značajno poboljšati uvjete rada i osoblja u Jedinicama intenzivnog liječenja.

Sanacijski upravitelj KBC Rijeka, Davor Štimac je kazao kako se navedenom isporukom nastavlja kontinuirano ulaganje u kapitalnu opremu KBC-Rijeka i Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje, što za cilj ima veću sigurnost bolesnika i kraći boravak u bolnici.

[highlight] Ministarstvo zdravlja je već tijekom lipnja isporučilo šest anestezioloških aparata na Kliniku za anesteziologiju i intenzivno liječenje ukupne vrijednosti 2.092.500,00 kuna, a pri kraju je natječaj za nabavku 10 specijalnih kreveta za Jedinice intenzivnog liječenja. [/highlight]

Predstojnik Dječje bolnice Kantrida Goran Palčevski kazao je kako su ova dva respiratora dodatak uz još jedan koji je nabavljen ove godine, a uz njega je nabavljen i Echo Doppler EPQ 7, ultrazvučni aparat za srce, najbolje što suvremena znanost može pružiti kojim je moguće napraviti trodimenzionalnu reprodukciju srčanih grešaka i obavljati preglede već u fetusno doba pa do adolescenata.

Posjet KBC Susak (4)
v.d. Predstojnika Klinike dr. Alen Protić sa mladim suradnicima svečano presijeca vrpcu

Ministar Varga je pohvalio Upravu bolnice i šefove odjela za napore koje čine kako bi pacijenti što manje čekali, skraćene su liste čekanje, a što se tiče nabavljene kapitalne opreme, kazao je kako je ona, dugo izostala iz popisa opreme koju je trebalo nabaviti.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović je naglasio važnost ulaganja u gradnju i opremanje riječkog KBC-a budući da se u riječkoj bolnici liječe pacijenti s područja cijele županije, ali i Istarske i Ličko-senjske županije. Ministar Varga je potom u pratnji zamjenika gradonačelnika Marka Filipovića i sanacijskog upravitelja KBC Rijeka, Davora Štimca, obišao lokaciju na kojoj se ruše nekadašnji vojni i stari bolnički objekti na kojoj će se graditi Klinika za Pedijatriju i Ginekologiju.
(I.N./GR)

Posjet KBC Susak (2)
Ministar Varga u pratnji zamjenika gradonačelnika Marka Filipovića i sanacijskog upravitelja KBC Rijeka, Davora Štimca, obišao je lokaciju na kojoj će se graditi Klinika za Pedijatriju i Ginekologiju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari