Misu iz centra Rijeke putem programa nacionalne televizije gledala cijela Hrvatska

Foto: Vedran Karuza

Na 32. tjedan kroz godinu misno slavlje iz župe Gospe Lurdske na Žabici u Rijeci podjeljeno je u nedjelju ujutro s cijelom Hrvatskom putem programa HTV-a

Ta je gradska riječka župa poznata po tome što u njoj svećenici kapucini ispovijedaju tijekom cijeloga dana. Osnovana je 1923. godine i dodijeljena kapucinskom redu, čiji svećenici je i danas vode. Koncelebriranu svetu misu predvodio je župnik fra Eugen Pavlek.

Sam prijenos mise mogao se pratiti u 9:58 na programu HRT 1.

Podsjetimo, crkva sa samostanom, nakon polaganja kamena temeljca, 28. kolovoza 1610. g. podignuta je zajedničkim milodarima. Posvećenje prvotne crkve, na čast sv. Augustina, izvršio je Klaudio Sozomeno, pulski biskup, dana 14. lipnja 1613. g.

Dana 11. veljače 1904. g., s blagoslovom pape Pija X., a brigom fra Bernardina Škrivanića, tada provincijala hrvatske Provincije, položen je kamen temeljac nove Crkve posvećene u čast BDM Lurdske i sv. Augustina.

Sam je kamen položio senjski biskup Antonio Maurović, uz sudjelovanje klera, magistrata i silnog mnoštva vjernika, navodi kapucini.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari