'POSEBNO ISKUSTVO'

‘Mjesto rođenja? Helikopter na letu Rab-Rijeka!’: Žena noćas rodila djevojčicu u helikopteru HV-a

Ilustracija: Riportal

Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Kad je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni, rekla je satnica Vrhovski, doktorica medicine

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom hitnog zračnog medicinskog leta s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci danas je u ranim jutarnjim satima rođena beba.

Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s Raba.

Tijekom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja u helikopteru rođena djevojčica. Porođaj djevojčice vodio je medicinski tim Hrvatske vojske, doktorica medicine i satnica Danijela Vrhovski te medicinska sestra i časnička namjesnica Maja Herceg, kojima je ovo bilo prvo iskustvo porođaja u helikopteru.

“Ovo je zaista bilo posebno iskustvo. Majka je bila dobrog općeg stanja i sve je prošlo u redu. Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske, kada je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni”, rekla je satnica Vrhovski.

Beba i mama su nakon poroda uspješno zbrinute u riječkoj bolnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari