DOBRO JE ZNATI!

Video | U Rijeci gužve za izradu pokaznih karata, Autotrolej objavio upute učenicima-putnicima

Nova školska godina donijela je višesatno čekanje ispred prodajnog mjesta na Jelačićevom trgu. Više u video prilogu!

Kako bi se današnje gužve izbjegle, Autotrolej je izdao uputu za kupovinu karata.

”Što se tiče osnovnoškolaca i srednjoškolaca svake godine nam se ponavlja ista priča odnosno jako veliki broj upita. Dobra vijest za sve one koji samo produljuju kartu, odnosno koji prelaze iz nižih u više razrede je da ne moraju dolaziti na naše prodajno mjesto”, poručila je Kristina Prijić iz Autotroleja za Kanal Ri.

Škole dostavljaju popise učenika u Autotrolej te se pokazne karte automatski obnavljaju.

Svi oni koji ipak mijenjaju kategoriju, ili po prvi puta izrađuju Torpedo karticu, dužni su doći na prodajno mjesto.

”Ako dijete mijenja kategoriju, iz osnovnoškolske prelazi u srenjoškolsku, i ima već napravljenu Torpedu karticu, ne može se korekcija napraviti online ili na Tisku. Nužno je doći na prodajno mjesto, napraviti korekciju, kupiti novo pravo i svaki sljedeći mjesec nije potrebno dolaziti na prodajno mjesto”, poručuje Prijić.

Izrada pokaza putem web stranice Autotroleja maksimalno je olakšana u slučaju da je škola dostavila popis učenika, a povrat novca moguć je i svima onima koji se kvalificiraju za subvenciju, ali su pokaz kupili po punoj cijeni

Pokazne karte po subvencioniranoj cijeni svakog će se mjeseca moći kupiti zaključno s 10. u mjesecu, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Evo i priopćenja Autotroleja:

Kako bi olakšali kupovinu i upis prava brojnim osnovnoškolcima i srednjoškolcima, te kako bi izbjegli nepotrebno čekanje na našim šalterima, objavljujemo kratku uputu tko je i u kojem slučaju dužan doći na naše prodajno mjesto.

Učenici (osnovnoškolci, srednjoškolci) koji nastavljaju školovanje i kod kojih nije došlo do promjene u korištenju prava,  i u koliko su škole dostavile popisu o daljnjem školovanju ne moraju dolaziti na prodajno mjesto, nego kupnju mogu obaviti na kioscima i RCC web-u.

Osnovnoškolci/srednjškolci koji nastavljaju školovanje mogu svoje potvrde priložiti na RCC-webu, te će nakon upisa biti omogućena kupnja prava po punoj cijeni. 

Učenici (osnovnoškolci, srednjoškolci) koji po prvi puta izrađuju karticu moraju doći na prodajno mjesto i u koliko nisu na popisu škole moraju donijeti potvrdu o redovitom školovanju, oni koji trebaju ostvariti pravo na subvenciju PGŽ moraju donijeti potvrdu.

Studenti mogu kupnju za rujan (akademska godina 2022.-2023.) mogu obaviti na kioscima i web-u.

U koliko su korisnici već kupili prava, a ostvaruju neku od subvencija Ministarstva/JLS-a, mogu korekcije napraviti na prodajnom mjestu i ostvariti povrat sredstava i to do najkasnije 20. rujna 2023. g. za rujan.

U koliko kupnju iz bilo kojeg razloga nije moguće obaviti na kiosku ili web-u znači da je došlo do promjene i da je potrebno doći na prodajno mjesto. Unošenje promjena na karticu, poput kategorije putnika (npr. Iz osnovnoškolske u srednjoškolsku) nije moguće obaviti putem web trgovine www.rijekacitycard.hr

Kod upisa prava i subvencija na prodajnom mjestu korisnici moraju imati Torpedo karticu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari