ČESTITAMO

Mladi riječki informatičari se vratili s prestižnog natjecanja sa zlatom i odličnim rezultatima!

Već istrenirani da je vikend pretpostavljen za informatička natjecanja, članovi Budi++ ekipe iz Centra tehničke kulture Rijeka Marin Kupanovac, Patrik Klovar Lukarić i Marta Ljubić, ovog su se vikenda u pratnji svojih mentora zaputili u Zagreb kako bi odmjerili snage s dvadesetak najboljih natjecatelja s nacionalnih informatičkih natjecanja u školskoj godini 2020/2021.

U petak, 23. travnja, održana je Hrvatska Logo olimpijada, na njoj su sudjelovala oba naša predstavnika i predstavnica. Rezultati koje su postigli su odlični: Marin Kupanovac osvojio je prvo mjesto, Patrik Klovar Lukarić osvojio je deseto mjesto, a Marta Ljubić dvanaesto. Posebno su ponosni na mlade informatičare njihova mentorica Ivana Žužić te mentori Ivan Periša i Loris Rašpolić.

Sljedeći dan, subota 24. travnja, bila je još jedan natjecateljski dan za Marina Kupanovca. Marin se zajedno s mentorom Jakovom Tomasićem uputio opet u Zagreb na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu gdje je osvojio šesto mjesto! Marin je zajedno s još osam učenika 7. i 8. razreda iz cijele Hrvatske izborio pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama na kojima će biti izabrana hrvatska juniorska informatička reprezentacija učenika osnovnih škola koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na 5. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi – EJOI 2021.

Oba natjecanja organizirao je Hrvatski savez informatičara.

Marin, Patrik i Marta dio su Budi++ ekipe koja se redovito tijekom školske godine okuplja u Centru tehničke kulture Rijeka. Oni zajedno s timom mentora proučavaju različite programske jezike, pripremaju se za natjecanja, organiziraju vlastita natjecanja, obilježavaju međunarodne dane povezane s digitalnom pismenošću kako bi osvijestili važnost digitalnih znanja kod svojih vršnjaka te svojim znanjima realiziraju brojne projekte. Projekt Budi++ financijski podupiru Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari