DOBRE BROJKE IZ RIJEKE

U PGŽ se napokon smiruje epidemiološka situacija: ”Imamo vidljivi silazni trend…”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u PGŽ zabilježeno 182 novooboljelih te 252 ozdravljene osobe. Tako se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ ponovno smanjio za 46 te iznosi 2365.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1023 uzoraka briseva.

“To je jedan od pokazatelja koji govori o smirenju situacije, ne samo o stagnaciji, nego sada već vidljivom silaznom trendu. Nadamo se da će se on i dalje nastaviti, a za to postoje odgovarajući pokazatelji i razlozi zbog kojih smo optimistični”, kaže Mićović te dodaje kako su prošli tjedan imali oko 220 novooboljelih dnevno.

“To je na razini sredine ožujka, kad smo ušli u najgoru fazu trećeg pandemijskog vala.
S prosjekom učešća pozitivnih u ukupnom broju testiranih smo na 21 posto, što je također na razini polovice ožujka. Desetero pacijenata je na respiratoru i to je još uvijek broj s kojim se možemo nositi, dok je udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva devet posto”, kaže Mićović koji je pozvao sve građane na cijepljenje, pišu Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari