POVIJESNI TRENUTAK ZA HRVATSKU

Mladić s ozljedama glave hitno prebačen u Rijeku u prvoj intervenciji tima Helikopterske hitne medicinske službe

“HHMS je značajan korak naprijed u našem kontinuiranom nastojanju da unaprijedimo zdravstveni sustav i osiguramo da svaki građanin Republike Hrvatske ima pristup najboljoj mogućoj hitnoj medicinskoj skrbi, gdje god se nalazio”, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš

Na sam Uksrs, povijesna prva intervencija tima Helikopterske hitne medicinske službe! Samo dan nakon uspostave ove vrijedne službe, tim HHMS-a brzo je reagirao na poziv za pomoć pacijentu s Lošinja koji je pretrpio ozljedu glave.

Nakon zaprimljenog zahtjeva za intervencijom, HMSS tim je unutar 5 minuta od dojave poletio prema Malom Lošinju. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima uslijed jakog juga, uz brzu i efikasnu koordinaciju, preuzeli su 21-godišnjeg pacijenta i u pratnji medicinskog tima prevezli ga helikopterom na sletište Deltu. Pacijent je potom zaprimljen u KBC Rijeka. Napravljen je CT glave i vratne kralježnice, hospitaliziran je i dobrog općeg stanja.

“Ova intervencija ne samo da potvrđuje operativnu spremnost i efikasnost HHMS-a, već i našu nepokolebljivu predanost da osiguramo pravovremenu i kvalitetnu medicinsku skrb svim našim građanima, posebice onima na udaljenim i teško dostupnim područjima.”, izjavio je tom prigodom ministar zdravstva Vili Beroš.

“Na Uskrs, dan koji simbolizira nadu i obnovu, naši predani djelatnici Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) pokazali su iznimnu posvećenost i profesionalizam u svojoj prvoj hitnoj intervenciji. Na Uskrs, dan kada smo svi okrenuti obitelji i zajedništvu, želimo posebno pohvaliti naše hrabre djelatnike koji su spremni pomoći u svakom trenutku, pokazujući da je svaki život bitan i da smo uvijek tu za vas. Ovaj uskrsni dan postao je još posebniji zahvaljujući njihovoj predanosti i brizi za zajednicu.”, dodao je Beroš.

HHMS je značajan korak naprijed u našem kontinuiranom nastojanju da unaprijedimo zdravstveni sustav i osiguramo da svaki građanin Republike Hrvatske ima pristup najboljoj mogućoj hitnoj medicinskoj skrbi, gdje god se nalazio, poručili su iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dodatno su istaknuli da HMSS stanovnicima i posjetiteljima jamči kvalitetnu i dostupniju hitnu zdravstvenu zaštitu, uz već uspostavljenu Pomorsku hitnu medicinsku službu. Tako se proširila i ojačala dostupnost hitne medicinske skrbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari