'VJERSKI TURIZAM'

‘MOLITE U MORU’ Na Kantridi se danas obilježava 3. obljetnica ukazanja Gospe od supa

U ponedjeljak, na blagdan Vele Gospe, 15. kolovoza s početkom u 12 sati, u moru na plaži Igralište na Kantridi, lijevo od stadiona, slavi se Blagdan ukazanja Gospe od supa

Na taj način obilježiti će se treća obljetnica Ukazanja Gospe od supa, poručuju tajnoviti organizatori koji sa zainteresiranom javnošću i vjernicima komuniciraju putem društvenih mreža – a imaju i svoju web stranicu na adresi gospaodsupa.com!

‘Ukazanje Majke Božje desilo se na sam blagdan Vele Gospe, 15.08.2019. na moru ispred kupališta „Igralište“ na Kantridi u Rijeci.”, tvrde organizatori i dodaju:

‘Od tada se svake godine na taj datum i na tom istom mjestu prigodno obilježava Blagdan ukazanja Gospe od supa.”

Lani je na tom mjestu osvanuo privremeni spomenik pred kojim su ljudi spontano ostavljali malene darove i palili svijeće.

Ove godine na istom mjestu se sprema nešto sasvim drugačije što će za sada ostati obavijeno velom tajne da bi iznenađenje bilo veće, poručuju organizatori i dodaju kako će posjetitelji imati priliku otići kući s proslave obilježavanja blagdana ukazanja Gospe od supa sa uspomenom u ruci ili u torbi.

‘Ove godine obilježavanje ukazanja organizira se u moru na specifičan i vizualno vrlo atraktivan način koji će prisutnim vjernicima omogućiti da blagdan Vele Gospe provode u molitvi u moru, odnosno u pogledu na jedan od najznačajnijih simbola vjere’, stoji u pozivu organizatora građanima.

‘Kantrida se ovim obilježavanjima, koja se organiziraju već treću godinu za redom, potvrđuje kao nova destinacija vjerskog turizma. Za razliku od ostalih svetišta, plaža Igralište kao temelj ima čvrste i neporecive dokaze samog ukazanja Gospe od supa koje je zabilježeno video kamerom prije tri godine’, poručuju organizatori obilježavanja ukazanja Gospe od supa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari