NAKON MISE ZA VELU GOSPU

Galerija | Plenković na misi na Trsatu: ‘Ne poznam Pavičića’. Priznao da Vlada nema plan za jesen: ‘Na godišnjem odmoru smo’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je na misi u povodu blagdana Velike Gospe koju će u Svetištu Majke Božje Trsatske predvoditi fra Milan Krišto, provincijal franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda.

Uz predsjednika Vlade je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar branitelja Tomo Medved.

“Krasno je biti danas ovdje na Trsatu, čestitam svima blagdan Velike Gospe. Drago mi je vidjeti ovoliko vjernika, hodočasnika. Jedno lijepo ozračje i drago mi je da sam ponovno ovdje”, rekao je Plenković.

Komentirao je nadolazeću jesen i energetsku krizu. Na pitanje ima li Vlada već neke mjere na stolu, Plenković je kazao:

“Nemamo sada, da budemo otvoreni. Sad smo još na godišnjem odmoru i to nakon jako intenzivnog perioda praktički do prošlog ponedjeljka, prema tome danas nije dan za iznošenje bilo kakvih mjera. Ono što mogu kazati je da se kao i svi ostali spremamo za jesen i u smislu energetskih tema, a i u smislu fiskalnog kapaciteta za različite vrste intervencija”.

“Sagledat ćemo cijelu situaciju čim Vlada krene raditi i nakon toga, ovisno o potrebama, intervenirati tamo gdje bude potrebno. Posljedice ne samo rata u Ukrajini, nego sada i ove velike suše, klimatskih promjena koje su više nego očite, utječu i na dobivanje struje iz hidrocentrala. Sigurno da će imati svoj efekt, no kako smo prošli sve dosadašnje situacije, proći ćemo i ove koje su pred nama”, rekao je Plenković.

Pohvalio se turističkom sezonom.

“Mislim da je najbitnije da smo uspjeli, unatoč svim zahtjevnim okolnostima, imati jednu sjajnu turističku sezonu”, rekao je između ostalog.

“Što se tiče ušteda, mi smo već prije mjesec dana izašli s preporukama. Preporučamo svima da ih se pridržavaju. Mislim da je ovo vrijeme jedne općedruštvene odgovornosti”, rekao je na pitanje o energentima.

Komentirao je slučaj uhićenog Hrvata u Ukrajini.

“Takva vrsta suđenja je neprihvatljiva, ali on se našao u takvoj situaciji. I dalje ćemo se boriti za njega, ali on je na okupiranom području”, rekao je Plenković.

Nije želio komentirati ni o podignutoj optužnici protiv Blaža Pavičića, prijatelja bivšeg ministra Marića. “Ne poznam gospodina”, kazao je, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari