OD 19. DO 25. KOLOVOZA

Na Bazenima Kantrida će se održati Europsko prvenstvo za juniore u skokovima u vodu

Na Bazenima Kantrida od 19. do 25. kolovoza održat će se Europsko prvenstvo za juniore u skokovima u vodu, a natjecat će se 165 natjecatelja iz 26 europskih zemalja.

Nakon uspješno organiziranih natjecanja 2016. i 2021. godine, Europska plivačka federacija prepoznala je Rijeku kao izvrsnog domaćina i organizatora dodijelivši domaćinstvo natjecanja i treći put.

Uspješnu dosadašnju suradnju s Gradom i Riječkim sportskim savezom istaknuo je i predstavnik Europske plivačke federacije Farouk Ben Jeddi naglasivši kako Bazeni Kantrida pružaju kvalitetne uvjete za održavanje ovog natjecanja.

„Puno truda i rada ulažemo u razvoj mladih sportaša, juniora kada su skokovi u vodu u pitanju i vjerujem da je pred nama jedno uspješno natjecanje“.

Prema riječima zamjenice riječkog gradonačelnika Sandre Krpan, Rijeka se tijekom godina dokazala kao kvalitetan organizator međunarodnih sportskih događanja, europskih i svjetskih prvenstava. „Vjerujem da je Europska plivačka federacija to prepoznala dodijelivši nam domaćinstvo ovog natjecanja po treći put. Uz izvrsne uvjete i prekrasan ambijent na našim Bazenima Kantrida, uvjerena sam da će ovo natjecanje proći u najboljem redu i svima uključenima ostati u lijepom sjećanju“, rekla je zamjenica Krpan. Poželjela je natjecateljima puno sportske sreće, a građane pozvala da dođu pogledati natjecanje u što većem broju.

Kako je istaknula predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac svečano otvorenje natjecanja bit će u subotu, 19. kolovoza u 16 sati, a ulaz na sve dane natjecanja za posjetitelje je besplatan .

Hrvatsku na natjecanju, predvođeni trenerima Šimom Perićem, Petrom Balog, Markom Sutlovićem i Marinom Novosel, predstavljaju Matej Nevešćanin, Luka Martinović, Barbara Bartolić, Lora Magaš i Jurja Beganović u juniorskoj kategoriji i Mikula Miočić i Dolores Benković u kategoriji mlađih juniora.

Prema riječima Pešić Bukovac ovo Europsko prvenstvo nastavak je ljeta punog događanja na Bazenima Kantrida. „Bili smo domaćini Otvorenog prvenstva Hrvatske u skokovima u vodu kao i Veteranskog natjecanja u skokovima u vodu. Također, tijekom ljeta na Bazenima Kantrida bilo je organizirano pet kampova za djecu koje je pohađalo oko 250 djece iz Rijeke i okolice, a nakon što ovo natjecanje završi pred nama je još i Ljetna škola skokova u vodu“, objasnila je Dorotea Pešić Bukovac.

Član juniorske i seniorske reprezentacije Hrvatske u skokovima u vodu Matej Neveščanin istaknuo je kako se članovi hrvatske reprezentacije vesele što se ovo natjecanje održava „doma“, U Hrvatskoj. „Ne želim prognozirati rezultate i plasmane, ali mogu reći kako ćemo svi dati sve od sebe i da očekujemo uspješno natjecanje“, zaključio je Neveščanin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari