Na Bazenima Kantrida održana komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

Igor Koprivnikar, bio je dugogodišnji direktor Sportskog društva Primorje 08, aktivni vaterpolist i inicijator gradnje Bazena Kantrida

U trofejnoj sali Primorja 08 na Bazenima Kantrida održana je komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru.

Igor Koprivnikar, bio je dugogodišnji direktor Sportskog društva Primorje 08, aktivni vaterpolist i inicijator gradnje Bazena Kantrida.

Rođen je 24. travnja 1931. godine u Rijeci gdje je i diplomirao na prvom stupnju ovdašnjeg Strojarskog fakulteta. Cijeli radni vijek bio je zaposlen u Brodoprojektu gdje je obavljao poslove projektanta, a od 1973. godine do umirovljenja bio je direktor tvrtke.

Sportsku aktivnost započeo je u Plivačkom klubu „VICTORIA”, koji je osnovan 1908. godine na Sušaku i koji danas djeluje pod imenom Športsko društvo „Primorje ’08”.

Nakon prestanka aktivne igračke karijere nastavio je djelovati u sportu. Postao je predsjednik Tehničke komisije za plivanje i vaterpolo u klubu Primorje. Od 1965. godine bio je član predsjedništva Kluba, a osam godina bio je i predsjednik Plivačkog i Vaterpolo kluba Primorje. Kada je 1990. godine formirano Sportsko društvo Primorje 08, bio je potpredsjednik, a potom direktor ove institucije riječkog sporta.

Koprivnikar je dao i veliki doprinos u razvoju košarke i rukometa u Rijeci.

Kao aktivni košarkaš nastupao je s riječkom Lokomotivom, bio je i savezni sudac u košarci, rukometu i vaterpolu. Više od pola stoljeća bio dužnosnik u raznim sportskim tijelima stvarajući povijest riječkog sporta. Bio je i predsjednik i član organizacijskih odbora značajnih međunarodnih priredbi u plivanju i vaterpolu koje su se održavale u Rijeci. Koprivnikar je i od 1996. do 2001. godine bio predsjednik Riječkog sportskog saveza.

Igor Koprivnikar je u bogatoj karijeri primio razna priznanja i nagrade među kojima su: Priznanje SOFK-e za zasluge u fizičkoj kulturi u povodu 20 i 30 godina rada u sportu, Trofej Hrvatskog vaterpolskog saveza Hrvatske za 1981. godinu, Zlatna plaketa SKF-a – Rijeka za 1990. godinu i trofej Hrvatskog olimpijskog odbora za 2000. godinu te Državna nagrada “Franjo Bučar” za 2008. godinu, za životno djelo.

Odlaskom Igora Koprivnikara, riječki sport siromašniji je za jedno veliko ime.

„Otišao je još jedan velikan riječkog sporta, ali ne samo sporta. Otišao je neumorni entuzijast s kojim smo surađivali pri izgradnji kompleksa bazena. Njegovo poznavanje plivanja i vaterpola pomoglo nam je u saznanju kakav nam bazen treba. Koprivnikar je dao ogroman doprinos razvoju sportova u Rijeci. Ostvario je uspjehe kao gospodarstvenik, ali i kao veliki društveno aktivni entuzijast, član prvog Izvršnog odbora Kluba Sušačana, koji je osobno vrlo ponosno donosio nove brojeve Sušačke revije u Gradsku upravu. Pamtit će ga brojne generacije sportaša, pamtit ćemo ga sa štovanjem“, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views