“RIJEKA SREĆE” Lampionima na Molo longu do glazbala za osobe sa sindromom Down

Foto: Damir Kvajo

U organizaciji agencije WeMove, u subotu, 23. ožujka, s početkom u 18 sati, lijepe želje Riječana opet će s Molo longa odletjeti prema nebu u obliku „lampiona sreće“, u sklopu prve u nizu manifestacija “Rijeka sreće”

Kako je ožujak tradicionalno posvećen osobama sa sindromom Down, dio novca prikupljen prodajom lampiona donirat će se udruzi za sindrom Down-Rijeka 21 za opremanje glazbene sobe, navodi se u najavi organizatora.

Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 broji 147 članova, od čega 60 članova čine osobe s Down sindromom. Već 15 godina, između ostalog, organiziraju terapije koje osobama sa sindromom Down nisu dostupne putem zdravstvenih i obrazovnih institucija, potporu oko inkluzije djece u predškolske i školske sustave, razne kreativne radionice za članove, ali i edukacije za roditelje, nastavnike i stručnjake koji su u doticaju s djecom s Down sindromom.

Udruga skrbi i o odraslim osoba sa sindromom Down s aktivnostima koje streme učenju životnih i radnih vještina, provođenju vremena izvan obiteljske zajednice i osamostaljivanju.

“U novim prostorima udruge uključena je i takozvana ‘glazbena soba’. Agencija WeMove, kao organizator manifestacije Rijeka sreće, prepoznala je važnost glazbe za djecu s posebnim potrebama, te odlučila pomoći kod kupnje glazbala”, navodi se u priopćenju.

Da štićenicima udruge glazba nije strana pokazat će i na samoj manifestaciji Rijeka sreće. Zasvirat će bend udruge Rijeka 21, Vidovnjaci s Vidom Gržljanom, Isabella Hujić posjetitelje će naučiti par koraka zumbe, a svi skupa će uživati u veselim ritmovima pratećeg DJ-a. Glazba je univerzalan jezik koja će nas, kao već toliko puta prije, povezati, nadahnuti i biti vesela kulisa puštanju svijetlećih lampiona.

Vaucheri za preuzimanje lampiona moći će se kupiti 21. i 22. ožujka na Korzu po cijeni od 25 kn. Cijena lampiona na dan manifestacije iznositi će 30 kn.

Lampioni će se moći preuzeti na dan njihovog puštanja, od 18 do 21 sat, na Riječkom lukobranu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari