ZANIMLJIVI PANELI I PUNO ZABAVE

Na drugom Women’s Weekendu u Rijeci stotinjak predavača, gotovo tisuću posjetitelja i – odlična zabava!

Konferencija je ove godine okupila gotovo tisuću posjetitelja i stotinjak predavača iz cijele regije, ali i svijeta

“Ambicija, akcija i obilje ključne su riječi koje žene trebaju naučiti. Ambicija se odnosi na ženu koja ima velike snove i ne boji se reći da želi nešto više. Akcija je sposobnost da se od snova napravi stvarnost, a obilje znači da trebate imati novaca bi se mogli razvijati i povećavati svoje bogatstvo”, poruka je to s dugooočekivanog nastupa Lise Carmen Wang, uspješne poduzetnice i autorice knjige „Poslovna biblija: Opako Sposobne“  čije su se rečenice pažljivo slušale prvog dana Women’s Weekenda u do zadnjeg mjesta ispunjenoj dvorani Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Osvrnula se i na stereotip prema kojemu je muškarac koji želi biti bogat – uspješan, a kada žena želi isto to, onda je sebična.

 “Čak 99 posto svjetskog novca je u muškim rukama i zato pomažem ženama u investiranju, jer je to jedini način da promijenimo sustav”, poručila je Lisa.

Ida Prester, Carmen Lisa Wang, Nevena Rendeli Vejzović_foto Ivor Mažar

Konferencija je ove godine okupila gotovo tisuću posjetitelja i stotinjak predavača iz cijele regije, ali i svijeta.

Jedna od njih je i Lana Djurkin-König, stručnjakinja za korporativnu globalnu sigurnost i jedna od rijetkih globalnih liderica u ovoj profesiji. ispričala je 10 najvažnijih lekcija koje je naučila na svom profesionalnom i životnom putu, a koje se lako mogu primijeniti na sve segmente života.

„Vi ste odgovorni za svoju karijeru, nitko drugi. Ako ste zapele, pokrenite se. Ne preskačite korake, prihvatite sve prilike koje vam se pružaju, razvijajte nove vještine i učite iz procesa“, poručila je Lana.

Prvi dan konferencije obilježili su i paneli Žene u biznisu na kojemu su izneseni poražavajući podaci istraživanja i procjena da ćemo sadašnjim tempom za 80 do 100 godina doći do ravnopravnosti.

“Zbog toga su nužne kvote koje jedino mogu utjecati na realne promjene”, rekla je Nataša Novaković, direktorica za ESG u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, koja je na panelu sudjelovala s Ivanom Mrkonjić, članicom Uprave Hrvatske pošte, Helenom Schmidt, voditeljicom hrvatskog ureda Deloittea i Ivanom Marković, glavnom direktoricom za segment privatnih korisnika iz A1.

Važna tema bila je i balansiranje privatnog i poslovnog života, kao i odgovorno influencerstvo, o čemu su na panelu “Stvaraju li društvene mreže klonove” govorile influencerice Slađana Ostić – Slaki Palaki i Nika ilčić te Iva Aničić, rukovoditeljica brenda A1 i moderatorica Andrea Andrassy.

Atmosferu je podigao i panel Let’s talk about sex  na kojemu je tema bila užitak kao dio mentalnog zdravlja i osnaživanje ženske seksualnosti, o čemu su govorile ginekologinja Petra Kejla iz Poliklinike Sinteza, psihologinja i seksualna terapeutkinja Tanja Jurin i Dunja Kokotović, brend menadžerica Lelo i Intimina. 

Prvi dan konferencije završen je opuštanjem na Afterwork partyju by Don Julio te večernjim partyjem by Stilueta i zvijezdu večeri – karizmatičnog Riječanina Sergeja Božića koji je oduševio do zadnjeg mjesta ispunjen Make it Count Club Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. 

Program Women’s Weekenda nastavlja se i danas kada nas očekuju nove teme, nove perspektive i još više uzbuđenja. Sve informacije o programu i sadržajima na Women’s Weekendu pratite na službenom webu i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari