Spektakl u Rijeci: Glazbena nagrada Porin ponovno u Centru Zamet

U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori o realizaciji glazbene manifestacije i dodjele nacionalne diskografske nagrade Porin, koja će se održati 27. ožujka 2020. godine u Centru Zamet.

Porin u Rijeci gostuje drugu godinu zaredom, a centralni program njegovog 27. izdanja obogatit će popratni program koji se odvija u suradnji s Rijekom 2020 – Europskom prijestolnicom kulture.

Ugovore o suradnji na provođenju manifestacije potpisali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktorica tvrtke Rijeka 2020 d.o.o. Emina Višnić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić,  direktorica Turističke zajednice Kvarner Irena Peršić Živadinov i glavni tajnik Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza Davor Drezga. Potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, članovi Upravnog odbora Porina Dražen Baljak i Nikša Bratoš, koji je ujedno i predsjednik Hrvatske glazbene unije te predstavnica Hrvatske radiotelevizije Jagica Cvrk.

Prema riječima Davora Drezge, ove je godine na natječaj za najprestižnije domaće glazbene nagrade pristiglo oko 2400 prijava u 37 kategorija, što predstavlja rekordnu brojku, a najboljima od njih bit će uručene nagrade tijekom bogatog večernjeg programa koji će u Rijeci prikazati ono najbolje od hrvatske glazbe.

Gradonačelnik Rijeke izrazio je zadovoljstvo što će Centar Zamet ponovno ugostiti ovako velik i zanimljiv događaj, istaknuvši značajan broj nominiranih glazbenika iz Rijeke i riječkog prstena koji konkuriraju za ovogodišnje nagrade, te dodajući da se bogatom žanrovskom različitosti Rijeka može opisati kao „Luka različitosti“ i kada se radi o glazbenim izričajima.

Tijekom potpisivanja ugovora, istaknut je i turistički segment manifestacije koji će u Rijeku dovesti eminentna imena domaće glazbe, ali i najavljen popratni program naziva „Mjesec hrvatske glazbe u Europskoj prijestolnici kulture“ kojeg Porin organizira u suradnji s Rijekom 2020. Uz tribine, konferencije, panele i promocije s fokusom na domaću glazbu, najavljeni su i događaji kao što su dodjela nagrada Status za dostignuća u jazz, etno i zabavnoj te pop – rock glazbi 16. ožujka, dodjela nagrada struke i publike Ambasador za domaću elektroničku glazbu 19. ožujka te glazbeno događanje Rock&Off 21. ožujka.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari