NASTAVLJA SE AKCIJA

Na Kampusu dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a

Foto: Moja Rijeka

Odjel školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci u prosincu prošle godine pokrenuo je javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv HPV-a za studente, a 15. veljače 2023. godine održat će se i dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a.

Iako je akcija cijepljenja namijenjena svim zainteresiranim studentima, s obzirom na to da se cjepivo protiv HPV-a prima u 3 doze, posebno se pozivaju studenti koji su u prosincu primili prvu dozu cjepiva da se odazovu ovoj javnozdravstvenoj akciji kako bi na vrijeme primili i drugu dozu.

Cijepljenje će se provoditi u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ (Rijeka, Krešimirova 52 a), od 8:00 do 19:00 sati, studenti će se cijepiti s devetvalentnim cjepivom protiv HPV-a. Cjepivo je registrirano za sve osobe od 9 godina nadalje. U Hrvatskoj je cjepivo besplatno i primjenjuje se kao gender neutral te se preporučuje do 25 godina starosti.

Studenti koji primaju 2. dozu cjepiva bit će pozvani  na cijepljenje 3. dozom u lipnju, a obavijest o idućem terminu svi studenti dobit će pri dolasku na cijepljenje u sklopu dana otvorenih vrata, odnosno 15. 2. 2023. te kasnije uobičajenim kanalima komunikacije unutar Sveučilišta.

Prije dolaska na cijepljenje potrebno je sa sobom donijeti ispunjeni obrazac, a link za prijavu i više informacija o cijepljenju protiv HPV-a moguće je pronaći ovdje. Prijave se primaju do 14. veljače 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari