BRAVO ZA SVIH

Galerija | Uz pomoć učenika i djelatnika ,,Parkova” u opatijskom parku zasađene tri kineske metasekvoje

U okviru nacionalne kampanje „Zasadi stablo, ne budi panj“ u opatijskom parku zasađene su tri kineske metasekvoje. Stabla su zasadili gradonačelnik Fernando Kirigin i direktor „Parkova“ Ivan Bilobrk, uz pomoć učenika trećih i četvrtih razreda opatijske Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ te djelatnika „Parkova“.

U dijelu parka u blizini zida Ljetne pozornice zasađene su tri kineske metasekvoje (Metasequoia gliptostroboides). Riječ je o jednoj od iznimno rijetkih listopadnih crnogorica. Grad Opatija ovom akcijom pokreće veliku obnovu vrijednoga drveća i ostalog biljnog fundusa, kroz sadnju egzota, temeljem povijesne matrice uređenja parkova.

Nacionalna kampanja „Zasadi stablo, ne budi panj“ pokrenuta je s ciljem revitalizacije urbanih zelenih površina u gradovima Hrvatske kako bi se njihovim očuvanjem umanjili utjecaji toplinskih valova i do sada je zasađeno preko 200 tisuća sadnica. Grad Opatije se u akciju uključio prošle godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari