OBILJEŽAVANJE UKAZANJA

Video | Na Kantridi pluta golema krunica, kupači iznenađeni – pogledajte njihove reakcije!

Organizatori poručuju kako vjernici tijekom velikog blagdana mogu ‘izmoliti krunicu plivajući u svježem moru’. Više u videoprilogu!

Treću godinu za redom, na blagdan Vele Gospe, na Kantridi je obilježeno ukazanje Gospe od supa. Kupače na Kantridi jutros je iznenadila velika krunica u moru.

Nakon što se 15. kolovoza 2019. godine u moru pred plažom Igralište na riječkoj Kantridi ukazala Gospa od supa, veslajući na supu i mašući vjernicima, svake se godine na istom mjestu, na blagdan Vele Gospe, obilježava ovo ukazanje i slavi „Gospa od supa“.

Danas je na ovoj lokaciji postavljena golema plutajuća krunica.

“Meni je prekrasno”

“Meni je prekrasno da se konačno Gospa ukazala ovdje u našem primorskom kraju, na Kvarneru, i da ljudi, vjernici iz ovog kraja mogu uživati u moru, da se mogu posvetiti sportu, rekreaciji i moliti se Gospi i svemu što im paše.”, kaže Riječanka Tanja za Kanal Ri.

“Jako mi se sviđa ideja, krunica u moru. I ja sam vjernik i pomolit ću se u moru.”, komentirao je Valter.

Razlog postavljanja plutajuće krunice je treća obljetnica ukazanja Gospe od supa na plaži Igralište na Kantridi.

Organizatori poručuju kako vjernici tijekom velikog blagdana mogu izmoliti krunicu plivajući u svježem moru ili jednostavno mogu sjedeći na plaži uživati u pogledu na šarenu nisku koja pluta u moru. Kako organizatori navode, vjernici pritom čuvaju svoje zdravlje hladeći se u moru i štiteći se od toplotnih udara, a zaštićeni su i od moguće infekcije Covidom od čega postoji opasnost u ostalim prenapučenim svetištima.

“100 posto sam uvjeren da je to jedino pravo svetište.”, kaže Ladislav.

“Pa ja mislim da je ovo fenomenalno napravljeno, organizirano super, baš mi se sviđa. Evo došli smo posjetiti da vidimo.”, dodaje Nina.

Napravili i privremeni spomenik

“Nakon što se 2019. godine na blagdan Vele Gospe ovdje na Kantridi na sup dasci ukazala Majka Božja, mahala vjernicima… od tog datuma recimo da je ona prvo na Kantridi pa onda i šire postala poznata kao Gospa od supa. Meni se činilo dosta smisleno na neki način obilježiti to ukazanje i tako smo prve godine napravili jedan privremeni spomenik ispred kojeg smo postavili svjećice. Vjernici su mogli ili zapaliti svijeću ili pomoliti se ili na neki svoj način odraditi taj blagdan.”, objašnjava Tajči Čekada, organizatorica ovog performansa.

“Način obilježavanja ove godine je došao iz ovih pretjeranih toplotnih valova i udara. I jednostavno smo smislili da za vjernike bi bilo dosta ugodno ponuditi način da se pomole u svježini mora.”, dodaje Tajči Čekada.

Organizatori su poručili kako je ovo jedino svetište koje ima čvrste dokaze o ukazanju.

‘Kantrida se ovime potvrđuje kao nova destinacija vjerskog turizma, a za razliku od ostalih svetišta kao temelj ima čvrste i neporecive dokaze samog ukazanja Gospe od supa koje je zabilježeno video kamerom prije tri godine.’ poručuju organizatori nesvakidašnjeg Ukazanja Gospe od supa, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari