PRIKUPLJEN JE NOVAC

Na koncertu “Prsten za budućnost” prikupljen novac za stipendije nadarenim učenicima

Foto: Pixsell

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci održan je tradicionalni humanitarni koncert “Prsten za budućnost” koji organizira Zaklada “Prsten” čiji je cilj prikupljanje financijskih sredstava u svrhe stipendiranja nadarenih studenata slabijeg imovinskog i socijalnog stanja. U tekućoj akademskoj godini aktivna je 21 stipendija, a kako bi Zaklada imala dovoljno sredstava za financiranje stipendija, organiziraju različite akcije od kojih je jedna i “Prsten za budućnost”.

U ime Primorsko-goranske županije, koja je jedan od pokrovitelja koncerta, prisutne je pozdravio župan Zlatko Komadina, a pozdravne govore i zahvale održali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski te Ministar mora, prometa i infrastrukture i izaslanik predsjednika Vlade RH Oleg Butković, predsjednik podružnice Prsten u Primorsko-goranskoj županiji Krunoslav Kapetanović, predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavao Zubak, ravnatelj Zaklade Prsten Ivo Grgić i predsjednik Upravnog odbora zaklade Marko Pipunić.

VIDEO DANA:

Predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavao Zubak istaknuo je kako Zaklada Prsten posluje od 2007. godine te su od tada podijelili više od 400 stipendija. “Do sada je Zaklada Prsten dodijelila 400 stipendija studentima za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten koja je nepolitička i neprofitna udruga osigurali oko 3.500.000 kn, čime je omogućeno višegodišnje stipendiranje 137 studenata”, rekao je Zubak.

U bogatom koncertnom programu nastupili su Dražen Žerić Žera, Mario Lipovšek Battifiaca, Neno Belan & Fiumensi, Željko Bebek, Marko Tolja, Ivan Jelić, Martina Majerle i Goran Grgić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari