ČAK DEVET NAGRADA

Video | U PGŽ stigla šampionska titula i ‘brdo’ priznanja! Dobitnike nagrada “Suncokret ruralnog turizma 2021.” primio župan Komadina

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma 2021.“ s područja Primorsko-goranske županije. Čak devet nagrada stiglo je u našu županiju, između ostalih i šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ koja je pripala „Etno hotelu Balatur“ iz Triblja.

Srebrnom poveljom nagrađena su i dva županijska projekta, Kulturno-turistička ruta “Putovima Frankopana” i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici. Nagrade dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj udruga “Klub članova selo” poduzetnicima, obrtnicima, udrugama, OPG-ovima, turističkim zajednicama te jedinicama područne i lokalne samouprave za izvrsnost na području ruralnog turizma.

Komadina: ‘Imamo kvalitetu i prepoznatljivost’

„Možda nemamo masovne stvari, ali imamo kvalitetu i prepoznatljivost što je vrednovano u ovoj dodjeli nagrada“, komentirao je župan Komadina koji je čestitao i zahvalio nagrađenima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.

Dijana Katica, predsjednica udruge “Klub članova selo”, izrazila je zadovoljstvo brojnošću projekata i subjekata u Lijepoj našoj koji se bave promocijom i očuvanjem tradicije i turizmom u ruralnim područjima. Projekt se provodi već devet godina, napomenula je i dodala da se u 2021. natjecalo 138 kandidata iz 19 županija, a 59 proglašeno je najboljim. Najveći broj nagrada stigao je u Primorsko-goransku županiju kao i šampionska titula, i to ne prvi put, rekla je predsjednica te tim povodom sugerirala da PGŽ bude domaćin sljedeće ceremenije dodjele nagrada s čim se župan Komadina složio.

Pridruživši se čestitkama, direktorica TZ Kvanera Irena Peršić Živadinov ocijenila je vrijednim sve projekte kojima se nagrađeni bave. „Sve su to mali kotačići koji itekako doprinose našem turizmu i veseli da je najveći broj nagrada otišao u Primorsko-goransku županiju“, dodala je.

Svi dobitnici

Zlatna povelja u kategoriji „Craft turizam“ dodijeljena je tvrtki „Suza T.B. “ iz Matulja, a isto priznanje pripalo je i Camino Krku u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“. Srebrnim poveljama u kategoriji „Ruralni turistički projekt“ nagrađena su Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici. OPG Villa Plasa iz Jurdana dobitnik je srebrne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“, a Jasminka Gršković iz Krka u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka. Posebna priznanja dodijeljena su Udruženju vina Kvarnera iz Novog Vinodolskog za povezivanje i promociju destinacije vinskog turizma, te OPG-u Patricije Rumac iz Ičića za oživljavanje obiteljske poljoprivredne tradicije.

Tijekom današnjeg prijema, na kojemu su sudjelovali i pročelnik UO za turizam, ruralni razvoj i poduzetništvo Mladen Brajan te u ime nagrađenih županijskih projekata pročelnica OU za kulturu, turizam i tehničku kulturu Sonja Šišić i ravnateljica JU Priroda Irena Jurić, župan Komadina izrazio je podršku Primorsko-goranske županije svim dobitnicima nagrada u njihovom daljnjem razvoju projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari