TEAM WORK DAYS 2022.

Na Korzu u petak 20. svibnja prezentacija radova učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije

Ilustracija: Hrvoje Skočić/ Riportal

Na manifestaciji Team work days koja će se u petak 20. svibnja s početkom u 10 sati održati na Korzu svoje će radove predstaviti 39 učeničkih zadruga iz Primorsko-goranske županije.

Team work days organizira se u suradnji Zajednice tehničke kulture Rijeka s Podružnicom Hrvatske udruge učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije i riječkim sportskim savezom. Ovaj se program ove godine održava po prvi puta, međutim održava se u sklopu 21. županijske smotre učeničkih zadruga čiji je domaćin ove godine Osnovna škola „Zvonka Cara“ iz Crikvenice.

Želi se pojačati inovacijski impuls mladih

Projektom Team work days želi se pojačati inovacijski impuls mladih na polju izobrazbe i pripreme za njihov ulazak na tržište rada i poduzetništva. Ovakvim okupljanjem, prezentacijom najboljih i predstavljanjem zadruga, slijede se primjeri dobre prakse koje se njeguju i u Europskim zemljama.

U cilju animiranja mladih, prezentacije stvaralaštva i udruga tehničke kulture, program Team work days učiniti će napore mladih vidljivima, a time poduprijeti važnu ulogu za stjecanje iskustava u kojem učenici razvijaju vlastite vrijednosti, te se pripremaju za svijet rada i svoja prva poduzetnička iskustva. Temelj učeničkog zadrugarstva jest timski rad učenika koji ima tendenciju zajednički rad usmjeriti ostvarenju zajedničkog cilja te potencijal za stvaranje dodatnih gospodarskih i društvenih vrijednosti.

Zbog pandemije koronavirusa, iako planiran, ovaj se program nije mogao održati, stoga će učenici na Korzu sutra pokazati radove koje su izrađivali tijekom protekle dvije godine.

U našoj županiji djeluje 49 zadruga

„U našoj županiji djeluje 49 zadruga, a ove godine u program se uključilo njih 39. 28 ih je iz osnovnih škola, 9 iz srednjih škola, stiže nam i Učenički dom iz Lovrana i Centar za odgoj i obrazovanje grada Rijeke“, rekla je voditeljica Učeničke zadruge „Zvončica“ iz crikveničke OŠ Zvonka Cara i mentorica Anja Kostranjšek Brnić.

„Nadamo se da će odaziv građana biti dobar i da će članovi zadruga uspjeti prodati neke od svojih radova, jer se na taj način uče i poduzetničkim vještinama. Primjerice, naša zadruga surađuje s Turističkom zajednicom Crikvenice i to na način da se proizvodi naše zadruge plasiraju i prodaju kao suveniri“, rekla je Kostranjšek Brnić.

U programu će sudjelovati oko 300 učenika, program otvorenja bit će održan u 10 sati ispred zgrade Grada Rijeke, a u okviru programa održat će se i prezentacija košarke u organizaciji Košarkaškog saveza Grada Rijeke i prezentacija odbojke u organizaciji Odbojkaške akademije Petica.

U sportskim aktivnostima sudjelovat će 40 sportašica i sportaša, a prema riječima dopredsjednika Košarkaškog saveza grada Rijeke Gorana Lončara, ovo je prilika da se mlade još jednom potakne na aktivan život i bavljenje sportom što je važno za njihov razvoj.

Bogat program i podjela medalja

U sklopu programa otvorenja manifestacije bit će izveden program kojeg su pripremili učenici i djelatnici OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice kao i nastup Dječjeg zbora.

Obzirom da Rijeka ove godine nosi titulu Europskog grada sporta te da će se u suradnji s Riječkim sportskim savezom sutra na Korzu održati i sportske aktivnosti, onima koji budu najuspješniji bit će dodijeljene medalje koje su izradili učenici iz zadruga.

„Želja nam je stvoriti tu sinergiju zajedništva. Članovi učeničkih zadruga uložili su veliki trud i nadam se da će građani to prepoznati i doći sutra u velikom broju podržati njihov rad“, rekao je tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka Kazimir Mihić.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i uz potporu Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, a pročelnik Zdravko Ivanković istaknuo je učeničke zadruge kao pravi primjer timskog rada. „Veseli me što će Korzo sutra biti puno djece. Grad Rijeka uvijek rado podupire ovakve akcije i nadam se da će i ova, Team work days s vremenom postati tradicionalna“, rekao je Ivaković i pozvao građane da dođu na Korzo i podrže učenike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari