Na Korzu uskoro druženje s dronovima, robotima, 3D printerom i laserima!

Na riječkom Korzu 23. svibnja održat će se sedmi Dan tehničke kulture na kojem će sudjelovati više od dvadeset udruga riječkih tehničara

U velikom šatoru od 10 sati do 16 sati odvijat će se najveći broj aktivnosti u kojima će sudjelovati predstavnici članica Zajednice tehničke kulture Rijeka, organizatora manifestacije, desetak riječkih osnovne i srednje škole kao i svi zainteresirani posjetitelji.

Cilj Dana tehničke kulture je prezentacija rada riječkih udruga, poticanje starih i mladih na uključivanje i usavršavanje u nekoj od niza tehničkih aktivnosti koje se nude u Rijeci, među kojima su istaknuti uvijek atraktivni rad i upravljanje robotima, dronovima, 3D printerom i laserskim rezačem.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Đordano Bucci kazao je kako je okupljanje na Korzu najbolji način predstavljanja rada članova ZTK-a, redom volontera i zaljubljenika u razne tehničke discipline.

“Nadam se da će manifestacija skrenuti pažnju građana, a i turista, jer tehnička kultura je danas marginalizirana”, rekao je Bucci, dodavši kako će u sklopu događaja biti predstavljeni radovi učenika koji su pokazali zavidno baratenje tehnologije i entuzijazam te se natjecali na državnim natjecanjima iz robotike, automatike i elektronike, uz sudjelovanje učenika Učeničkog doma Kvarner te gostiju iz Splita.

Koordinator programa Silvano Skočaj naveo je kako će uz prezentaciju dinamičnih aktivnosti manifestacija sadržati i radionice kojima će se moći priključiti i građani, vjerujući kako će svatko pronaći nešto za sebe među brojnim ponuđenim sadržajem kao što je modelarstvo, maketarstvo, zrakoplovstvo, elektronika i mikroelektronika, astromonija, robotika, informatika, foto-video tehnika, radio tehnika, prometna kultura, jedriličarstvo i podvodne aktivnosti.

U ime Grada Rijeke, Dan tehničke kulture najavio je i v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Renato Kostović koji je kao najveći značaj ove hvalevrijedne manifestacije istaknuo poticanje mladih na bavljenje tehničkom kulturom, granom koja je u svom praktičnom obliku sve manje zastupljena u osnovnoškolskom obrazovanju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views