STIŽE MODERNIZACIJA

Video | Na novim parkirnim automatima Rijeka plusa plaćat će se bankovnim karticama

Uvođenju eura prilagodila se i gradska tvrtka Rijeka plus koja upravlja većinom većinu parkirališta u Rijeci. Više u video prilogu!

Postavljeno je 10 novih parkirnih automata, a uskoro stiže još 30.

Na njima će se plaćati bankovnim karticama, a kupljenu kartu više neće trebati ostavljati u vozilu, donosi Kanal Ri.

“Postavljeno je tijekom prošlog tjedna na 10 lokacija u gradu Rijeci odnosno na najfrenkvetnijim lokacijama. Još očekujemo 30 novih parkirnih aparata također najnovije tehnologije.”, kaže Dragana Šmitran Babić iz Rijeka plusa.

Svi oni nalazit će se na parkiralištima u nadležnosti Rijeka plusa. Kupljene parkirne karte preko novih aparata više se neće morati ostavljati u vozilima.

“Riječ je o digitalnim automatima gdje se jednostvano i brzo može kupiti parkirna karta. Platiti kreditnom ili debitnom karticom i ta se karta ne mora ostavljati u vozilu kao što je bila praksa kada se kupovalo na analognim parkirnim aparatima.”, dodaje Dragana Šmitran Babić.

Novi parkirni automati od sutra počinju s radom. Uz nove automate, tu su i stari koji su prilagođeni plaćanju u eurima.

“Ono što bi htjela naglasiti odnosno podsjetiti naše korisnike da su samoposlužni uređaji i blagajne te parkirni aparati zakonom izuzeti od dvojnog plaćanja. Dakle, na njima se može plaćati isključivo u kovanicama eura.”, podsjeća Dragana Šmitran Babić.

Cijene mjesečnih parkirnih karata su ostale iste.

“Cijene parkinga nisu se povećavale – znači što se tiče mjesečnih parkirnih karata, povlaštenih i rezervacija parkirnih mjesta, cijene koje su bile one i ostaju. Određene cijene parkirnih karata, dakle satnih i cjelodnvene karte morale su se korigirati upravo zbog tehničke zahtjevnosti prilagodne euru.”, dodaje Dragana Šmitran Babić.

Razlika u povećanju cijene satnih i cjelodnevnih karata je minimalna.

“Do sada je u zoni 1 sat karte koštao 4 kune a zbog prilagodbe sada je ta karta 4 kune i 52 lipe odnosno 60 centi s obzirom na mogućnost plaćanja u apoenima eura.”, pojasnila je djelatnica Rijeka plusa.

Gradska tvrtka Rijeka plus nadležna je za većinu parkirališta u Rijeci – od otvorenih poput Gomile, Rive, Školjića, Delte te parkirališta ispred KBC-a do garaže poput Zagrada B, Zameta i Kantride, izvještava Monika Injac za Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari