PADAJU TURISTIČKI REKORDI

Video | Na ovome mjestu u centru Rijeke niknut će novi hotel s četiri zvjezdice

U Rijeci padaju turistički rekordi: U listopadu dvostruko više gostiju no prošle godine u istom mjesecu. Više u video prilogu!

Od početka godine turizam u Rijeci obara rekorde, a to se nastavilo i u listopadu.

U Rijeci je ostvaren za 27 posto veći turistički promet u odnosu na isti mjesec 2019. godine. Ona za Rijeku više nije rekordna, jer je ove godine premašen njezin turistički promet.

Grupacija koja u Rijeci ima tri hotela s ukupno 200-tinjak soba odlične rezultate popunjenosti kapaciteta bilježi i u posezoni.

“U devetom i desetom mjesecu također je solidna popunjenost. Možemo reći za 10. mjesec da smo ostavrili oko 15 posto bolje rezultate nego 2019. godine.”, otkriva Damir Balenović, direktor prodaje i marketinga grupacije hotela za Kanal Ri.

Struktura gostiju vrlo je raznolika

“Od grupa poslovnih gostiju, sportaša individualaca… tako da imamo dosta šaroliku lepezu gostiju”, dodaje Damir Balenović.

Turista ima, a to potvrđuje i statistika. U listopadu je ostvaren za 27 posto bolji turistički promet u odnosu na isti mjesec 2019., a 34 posto bolji u odnosu na prošlu godinu.

“Godina se pokazala kao rekordna godina za Rijeku. Tako da je Rijeka ostvarila u odnosu na proteklu 2021. godinu čak 56 posto povećanje turističkog prometa, a na dosadašnju rekordnu godinu 2019. povećanje od 22 posto turističkog prometa.”, kaže Dominik Damiš, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke.

Najbrojniji su gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije I Italije.

“Također primjećujemo da gosti duže ostaju. Kada uspoređujemo podatke od prije 10-tak godina, kada su gosti boravili dva dana i manje od dva dana, sada smo prešli preko tri dana što je izuzetno za Rijeku kao jednu turističku destinaciju.”, dodaje Dominik Damiš.

Rijeka se sve više turistički razvija a to prepoznaju investitori. Tako će bivša Primorska banka u centru grada postati novi riječki hotel s četiri zvjezdice.

“Novi vlasnici, točnije splitska tvrtka za upravljanje nekretninama, ovdje planira izgraditi hotel s 22 sobe. On bi s radom trebao početi 2024. ili 2025. godine.”

Od početka godine turizam u Rijeci obara rekrode

“Obara rekorde jer se proširila ponuda. Nakon EPK ostali su neki sadržaji tako da je Rijeka prepoznata na turističkoj karti kao destinacija za kulturni turizam, dobru gastronomiju, plaže… tako da se gosti zadržavaju duže nego što je to ranije bio slučaj.”, kaže direktor prodaje i marketinga grupacije hotela Damir Balenović.

“Ovogodišnji turistički rezultat nije rezultat samo promidžbe u zadnjih godinu dana, zadnje tri godine, nego jedne velike sinergije koju radimo zadnjih 20-tak godina.”, zaključak je Dominika Damiša, voditelaj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke.

Odlične turističke brojke mogu se očekivati i dalje s obzirom da krajem studenog počinje riječki advent.

“Očekujemo da će se do kraja godine rekord malo i povećati, a svakako će tu doprinijeti i Rijeka Advent jer nam je taj 12 mjesec nablještaviji i očekujemo puno gostiju koji će doći na najčarobnije napitke u centru grada.”, dodaje Dominik Damiš.

U listopadu je u Rijeci ostvareno 14.124 dolazaka te 36.015 noćenja, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari