ZABIJELILO SE KOD RIJEKE

Na Platku pale prve pahulje snijega

Screenshot: platak.hr

Kako smo pisali neki dan, “jučer u moru, danas na snijegu”. Vrijeme se danas naglo mijenja, još jučer smo uživali u babljem ljetu, a već danas je na red stigla prava jesen.

Dok smo do jučer uživali u pravom babljem ljetu, danas nam pak stiže kišovita jesen i pad temperature. Idućih će dana dnevna temperatura biti u značajnom padu, u unutrašnjosti će biti i više od 10 stupnjeva niža, a toplo će ostati još samo na jugu zemlje

Meteorolozi su najavljivali da bi u najvišem gorju danas mogao pasti i snijeg. To se i dogodilo na Platku, odnosno vrhu Radeševo, pokazuju snimke s web kamere.

Snijeg je danas pao i u Sloveniji, gdje je zabijelio Kredaricu koja se nalazi na 2541 metar nadmorske visine.

U novi tjedan ulazimo sunčanijim i stabilnijim vremenom, još će rijetko pasti koja kap kiše, u noći na ponedjeljak u gorju može zalepršati i koja pahulja snijega, a temperatura će se posvuda još sniziti.

Osobito hladna će biti jutra u unutrašnjosti gdje će najniža temperatura često biti oko ili čak malo ispod 5 stupnjeva, a dnevna će u većini predjela biti slična današnjoj minimalnoj.

Na Jadranu još u početku jaka i olujna bura, a onda u drugom dijelu tjedna okreće na jugo koje će zatim jačati. Od sredine tjedna opet nestabilnije s kišom i pljuskovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari