HOD ZA SLOBODU U PETAK OD 19 SATI

Na pročelju zgrade riječke gradske uprave izvješena zastava Hoda za slobodu

Na pročelju zgrade Grada Rijeke na Korzu jutros je izvješena zastava Hoda za slobodu koji će se danas u 19 sati održati u Rijeci.

Zastava Hoda za slobodu na zgradi gradske uprave izvješena je kao simbol potpore Grada Rijeke slobodi i dostojanstvu, pravu na samostalno odlučivanje o vlastitom životu i budućnosti, kao potpora poštivanju ljudskih prava, ravnopravnosti, humanosti i solidarnosti.

VIDEO DANA:

“Hod za slobodu simbol je otpora novom konzervativizmu i lažnom moraliziranju. Hod za slobodu je simbol otpora uplitanju razno raznih struktura upitnih motiva, zaleđa i namjera u živote ljudi, u pravo žena da odlučuju o svojoj budućnosti. Isto tako, poruka otpora koju građanke i građani Rijeke šalju hodajući u Hodu za slobodu rođena je kao reakcija već na prvi Hod za život održan u našem gradu. Zbog svega navedenog, zbog otpora napadu na stečena ljudska prava, zbog otpora uplitanju u najintimnije odluke žena, zbog otpora pokušajima dokidanja sloboda, na riječkoj gradskoj upravi danas visi zastava Hoda za slobodu”, poručuje gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Gradonačelnik dodaje i kako zabrana pobačaja nije, ne može i ne smije uopće biti opcija u suvremenom i modernom društvu te da taj postupak  mora biti dostupan u svim bolnicama, kao siguran medicinski zahvat. “Istovremeno, društvo mora raditi na edukaciji i seksualnom odgoju i dati građanima znanje temeljem kojeg će lakše i kompetentnije odlučivati o svojoj budućnosti”,  kaže Filipović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views