NOVO PROMETNO RJEŠENJE

Na raskrižju ulica V. Dukića i T. Strižića kod nove bolnice Sušak izgradit će se rotor

Gradskim vijećnicima Grada Rijeke predstavljena je Studija koncepta odvijanja prometa za vrijeme izvođenja radova na raskrižju ulica Tome Strizića i Vjekoslava Dukića.

Ulica Vjekoslava Dukića je prometna poveznica Sveučilišnog Kampusa i Kliničkog bolničkog centra Sušak na mrežu gradskih prometnica.

Svojim istočnim krakom povezana je na ulicu Tome Strižića.

Izgradnjom Kampusa i KBC-a povećano je prometno opterećenje postojećeg raskrižja sa ulicom Tome Strižića te je Grad Rijeka pokrenuo postupak rekonstrukcije raskrižja ulica s pripadajućim dijelom privoza koji uključuju i trasu ulice Vjekoslava Dukića dugu oko 280 m, kako bi se obuhvatili i planirani priključci KBC-a na tu ulicu.

Projekt je podijeljen u dvije faze. Prva faza obuhvaća trasu Ulice Vjekoslava Dukića od cca 280 metara te unutar trase rekonstrukciju sustava oborinske odvodnje, izgradnju javne rasvjete te izgradnju telekomunikacijske infrastrukture.

Druga faza obuhvaća radove preoblikovanja postojećeg “T” raskrižja u četverokrako raskrižje s kružnim tokom prometa, što podrazumijeva i izmještanje dijela postojećih instalacija, prilagodbu ogradnih zidova i pješačkih površina novom raskrižju te izgradnju dijela vodovodne i plinske instalacije.

Studiju koncepta odvijanja prometa izradio je Rijeka plus, a problematiku rekonstrukcije navedene prometnice, kao i mogućnosti preregulacije prometa, gradskim vijećnicima predstavili su zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i pročelnica Odjela za komunalni sustav Maja Malnar.

Kako je rečeno, izgradnja navedene prometnice vezana je uz pristup zgradi nove bolnice na Sušaku. Radovi na rekonstrukciji ceste trebali bi započeti u ožujku iduće godine i predviđeno trajanje je do 12. mjeseca iduće godine kada bi se trebala otvoriti i zgrada nove bolnice.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Radovi prilikom izgradnje navedene ceste biti će zahtjevni i sveobuhvatni i utjecat će na dinamiku odvijanja prometa u istočnom djelu grada.

Sredstva za uređenje raskrižja ulice Vjekoslava Dukića i Tome Strižića osigurana su u Proračunu za 2023. godinu kroz Odjel gradske uprave za komunalni sustav.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari