PRVI OVAKAV OBJEKT U HRVATSKOJ

Galerija | Na Rujevici u tijeku iskopi za buduće zgrade i sletne piste, pogledajte gdje će biti Zdravstveni centar i zgrada HGSS-a

Zamjenik župana Vojko Braut i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima su obišli gradilište Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad, projekta u okviru kojeg će biti izgrađeni objekti za potrebe Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Rijeka i Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije.

Kako je pojasnio zamjenik, projekt je podijeljen u tri faze, a trenutno su u tijeku radovi I. faze, iskopi za buduće zgrade i sletne piste kao i nabava za II. fazu, izgradnju prometnica, zgrade HGSS-a i sletne piste. Treća faza, za koju se očekuje da će krenuti početkom sljedeće godine, odnosi se na izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu.

Vrijednost projekta oko 75 milijuna kuna

„Procjenjena vrijednost projekta u svim fazama je oko 75 milijuna kuna. Radovi su započeli početkom godine, a nadamo se da će sve skupa biti okončano početkom 2025. godine kada bi novi Centar s helikopterskom bazom pustili u pogon. Što se dozvola tiče, izdana je lokacijska dozvola za II. fazu dok se izdavanje građevinske dozvole očekuje do kraja ove godine čime se stvaraju svi preduvjeti za realizaciju ovog projekta“, rekao je zamjenik uz zahvalu HGSS-u na inicijativi te Gradu Rijeci na ustupanju prava građenja.

Pogledajte videoprilog Kanala Ri:

„Objedinjavanje svih zdravstvenih službi na jednom mjestu dat će bolju učinkovitost rada zdravstvenih djelatnika. Rujevica je dosta dobro povezana i s riječkom zaobilaznicom, a ova zdravstvena vizija dobro se uklapa i u viziju cijelog prostora Rujevice za koju je u izradi Plan sekundarnog gradskog središta. Drago mi je da sudjelujemo u projektu i ovo je primjer dobre suradnje regionalne i lokalne vlasti koja se nastavlja realizacijom cijelog niza projekata na području grada Rijeke. Nedavno smo otvorili i dvoranu Medicinske škole u Rijeci, obnavljamo nogometna igrališta te realiziramo jednu od kapitalnih investicija u zdravstvu na riječkom području“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Odlična infrastruktura i podloga za organizaciju helikopterske službe

Pročelnik HGSS-a Rijeka Marko Andrić istaknuo je kako je ovo prvi objekt ovakve namjene u Hrvatskoj te odlična infrastruktura i podloga za organizaciju helikopterske službe. Ispred izvođača radova I. faze, predsjednik uprave GP Krk Sanjin Purić rekao je kako je rok završetka u srpnju ove godine, no prema njegovoj procjeni, radovi bi mogli biti okončani sredinom lipnja.

Podsjetimo, projekt Zdravstvenog centra Rujevica – Zapadje usmjeren na objedinjavanje resursa i djelovanja interventnih službi na području Primorsko goranske županije.

U planu je izgradnja helidroma i objekata za potrebe rada HGSS-a, objekta Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije te izgradnja interne prometnice i parkirališta s priključnom infrastrukturom. Idejnim rješenjem također je predviđen smještaj svih sastavnih dijelova Zavoda za hitnu medicinu na jednom mjestu.

Projekt se realizira u suradnji Primorsko-goranske županije, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Rijeka i Grada Rijeke.

Uz zamjenika župana i gradonačelnika, u obilasku su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, privremena pročelnica UO za zdravstvo Silvia Hunjadi-Korošec, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Senka Kajčić, voditelj Službe za upravljanje imovinom PGŽ Duško Milovanović, voditeljica projektnog tima pri UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Biljana Vučinić Polh i glavni inženjer Tomislav Pap.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari