NAGRADE I PRIZNANJA

Galerija | Na svečanosti „Kvarnerski dan turizma“ nagrađeni najbolji turistički djelatnici, posebna priznanja županijskim institucijama i projektima

Thalassotherapia Opatija, Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre te Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana dobitnici su posebnih priznanja za doprinos razvitku turizma na području Primorsko-goranske županije koja su im uručena na manifestaciji „Kvarnerski dan turizma“ održanoj u prepunoj dvorani opatijskog hotela Royal.

Na tradicionalnoj svečanosti u organizaciji županijske turističke zajednice, njen predsjednik, župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov ugostili su brojne turističke djelatnike, tvrtke i institucije s područja Primorsko-goranske županije, a najboljima među njima uručena su posebna priznanja.

Župan Komadina, direktorica Peršić Živadinov te direktor Hrvatske turističke zajednice izrazili su zadovoljstvo turističkim rezultatima i čestitali najboljim turističkim djelatnicima, destinacijama, institucijama i atrakcijama s područja Primorsko-goranske županije u 2022. godini.

„Kraj svake godine obilježava skupština TZ Primorsko-goranske županije, kada sumiramo rezultate, donosimo plan rada i zahvaljujemo se svim našim djelatnicima u turizmu, institucijama i firmama. Objektivno ostvaren je ogroman, izvrstan rezultat u turizmu, na razini 2019. godine, i u prometu, ali još više u zaradi turističkog sektora i doprinosu ekonomiji Hrvatske, rastu bruto društvenog proizvoda, zapošljavanju i pozicioniranju Hrvatske vrlo visoko na karti turističkih zemalja svijeta. Prilika je ovo danas da zahvalimo svima, dodijelimo zaslužena priznanja i zaželimo novu uspješnu turističku sezonu“, rekao je župan Komadina.

“ Kvarnerskima danom turizma želimo zajednički obilježiti završetak jedne turističke godine i početak nove. A nakon dvije godine pandemije, napokon se vidimo „uživo“. Zato je ova svečanost posvećena svim turističkim djelatnicima naše županije, a nama je prilika da im zahvalimo na još jednoj uspješno odrađenoj godini. Bez sumnje možemo reći da će ovo biti godina u kojoj smo se vratili turističkim rekordima iz 2019. godine. Od početka godine pa do kraja studenog već smo ostvarili 18 milijuna noćenja, što je na razini 2019. godine te 19% više noćenja u odnosu na 2021. godinu”, izjavila je direktorica Peršić Živadinov.

Dodala je da su ove nagrade dokaz izvrsne sinergije cijelog turističkog sektora Primorsko-goranske županije, ali i svih onih službi bez kojih se destinacija ne bi mogla razvijati i napredovati – policija, zdravstvene službe, vatrogasci, javni prijevoz, čistoća i mnogi drugi.

Uručene su tako godišnje hrvatske turističke nagrade, zatim priznanja nagrađenima u akcijama „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ te priznanja Djelatnicima godine na državnoj i županijskoj razini.

Uz to, tijekom Kvarnerskog dana turizma dodijelio se i niz posebnih priznanja povodom obilježavanja obljetnica poslovanja brojnih privatnih i javnih tvrtki, ali i priznanja brojnim suradnicima i partnerima koji svojim vrijednim aktivnostima doprinose razvitku turizma Primorsko-goranske županije – primjerice naši vinari, vinski ambasadori, suradnicima na EU projektima ali i mnogim drugima.

Kvarnerski dan turizma – popis nagrađenih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views